vaistai.lt

Atnaujintame paveiktų šalių sąraše geltonoje zonoje lieka tik Prancūzijos Majotas (141/0) 

Atnaujintame paveiktų šalių sąraše geltonoje zonoje lieka tik Prancūzijos MajotasNuo pirmadienio, gruodžio 6 dienos, į koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašo raudoną zoną iš geltonos perkeliama Malta ir Prancūzijos Gviana, o geltonoje zonoje lieka tik Prancūzijos regionas – Majotas.

Nuo gruodžio 4 d. pasikeitė ir keliautojams aktualios izoliacijos taisyklių nuostatos. Keliautojai, atvykstantys iš Botsvanos Respublikos, Esvatinio Karalystės, Lesoto Karalystės, Mozambiko Respublikos, Namibijos Respublikos, Pietų Afrikos Respublikos ir Zimbabvės Respublikos privalės izoliuotis 10 d., susitrumpinti izoliaciją galimybės nebus. Jiems taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės, privaloma izoliuotis nepriklausomai nuo to, ar keliautojai buvo paskiepyti, ar persirgę COVID-19 liga.

Atvykstantiems iš aukščiau nurodytų Pietų Afrikos regiono šalių,  bus galima palikti izoliacijos vietą tik šiais atvejais:

  • nuvykti ar nuvežti savimi negalintį pasirūpinti asmenį į gydymo įstaigą skubiai pagalbai gauti (NVSC informavimas nereikalingas);
  • nuvykti ar nuvežti savimi negalintį pasirūpinti asmenį į mobilų punktą ar gydymo įstaigą COVID-19 tyrimo atlikimui (NVSC informavimas nereikalingas);
  • užsieniečiai ir Lietuvos Respublikos piliečiai, gyvenantys ar dirbantys užsienyje, asmenys, kuriems būtina išvykti sveikatos priežiūros tikslais, ekipažų ir įgulų nariai, kurie dirba tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose įmonėse ar vykdo tarptautinius komercinius vežimus visų rūšių transporto priemonėms, galės išvykti iš Lietuvos Respublikos į valstybę, kurioje jie gyvena, dirba ar kurioje bus teikiama sveikatos priežiūros paslauga, nepraėjus nustatytam izoliacijos terminui (apie planuojamą išvykimą reikia informuoti NVSC).
  • kaip ir iki šiol, jei izoliuotas asmuo dėl pagrįstų priežasčių  turi pakeisti izoliavimo vietą, jis turės kreiptis į NVSC ir gauti leidimą nuvykti į kitą izoliavimo vietą (leidimas išduodamas ne daugiau kaip 2 kartus izoliacijos laikotarpiu, tik nuvykimui į izoliacijos vietą).

 

 

Zona

 

NVSC anketa

Izoliacija*

COVID-19 tyrimas*

Ne anksčiau nei 48 val. iki kelionės pradžios

10 dienų

PGR ne anksčiau 72 val. iki atvykimo arba antigeno testas ne anksčiau 48 val. iki atvykimo

Raudona ir pilka

Taip

Taip

Taip

Geltona

Taip

Ne

Taip ir pakartotinis PGR tyrimas 3–5 dieną po atvykimo

Žalia

Taip

Ne

Taip

* Izoliacija ir tyrimas nereikalingas paskiepytiems pagal visą vakcinacijos schemą arba persirgusiems asmenims

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį. Vadovaujantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) žemėlapiais užsienio valstybės yra skirstomos į skirtingų spalvų zonas, kurioms galioja atitinkami reikalavimai. Lietuvoje sudaromame paveiktų šalių sąraše šalis priskiriama konkrečios spalvos grupei pagal labiausiai paveikto šalies regiono spalvą. Trečiosios šalys, kurios neteikia duomenų ECDC, patenka į pilkąją zoną.

COVID-19 LIGOS (KORONAVIRUSO INFEKCIJOS) PAVEIKTŲ ŠALIŲ SĄRAŠAS (galioja gruodžio 6-12 d.)

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos