vaistai.lt

Apie pandemijos valdymą Lietuvoje Pasaulio sveikatos organizacijai papasakojo NVSC specialistė (166/0) 

Apie pandemijos valdymą Lietuvoje Pasaulio sveikatos organizacijai papasakojo NVSC specialistėPasaulio sveikatos organizacija (PSO) Lietuvoje užfiksavo pandemijos valdymo akimirkas. PSO kūrybinė komanda filmavo Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre (NVSC), mobiliajame testavimo punkte, vakcinacijos centre, dairėsi po miestą. Pagrindine siužeto Lietuvoje heroje tapo NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Pilvelytė.

Filmavimo kamera sekė visą G. Pilvelytės darbo dieną. Specialistė pasakojo apie pandemijos valdymo iššūkius ir kasdienybę. G.Pilvelytė siužetui pasirinkta kaip visuomenės sveikatos darbuotoja, turinti daug patirties atsekant sergančiųjų COVID-19 kontaktus, atliekant kitus COVID-19 pandemijai valdyti reikalingus darbus.

Pandemijos valdymo specialistai buvo filmuoti ir kitose šalyse. Danijoje buvo kalbinta ilgalaikės priežiūros darbuotoja, Kirgizijoje – pirminės sveikatos priežiūros gydytojas. Maltoje siužeto centre buvo slaugytojai ir intensyviosios terapijos skyriaus darbuotojai.

„Norėjome, kad Lietuvoje vaizdo siužeto herojumi taptų visuomenės sveikatos specialistas, žmogus, mažiau žinomas žiniasklaidai, bet diena iš dienos atsakingai atliekantis savo darbą. Nebūtinai iš sostinės, bet sąžiningai dirbantis ne visuomet įvertinamą, nors labai svarbų darbą.

Norėjome atkreipti dėmesį į kontaktų atsekimo ir bendradarbiavimo su visuomene pandemijos metu svarbą. Taip pat atkreipti politikos formuotojų dėmesį, kad svarbu didinti paramą ir pagalbą kontaktams atsekti bei investuoti į šią svarbią funkciją“, – laikraščiui „Kauno diena“ pasakojo PSO atstovybės Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė. Ji neslėpė džiaugsmo, kad Lietuva dalyvauja šioje iniciatyvoje. „Tai galimybė prisidėti pagerbiant sveikatos priežiūros ir globos įstaigose dirbančius žmones ir išreikšti padėką už jų atsidavimą ir pasiaukojamą darbą pandemijos metu“, – teigė I.Zurlytė.

PSO sukurtą vaizdo siužetą galima išvysti čia.

NVSC informacija

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos