vaistai.lt

Su COVID-19 susijusių reikalavimų nepaisyta trijose maitinimo įstaigose Utenoje ir Klaipėdoje (184/0) 

Su COVID-19 susijusių reikalavimų nepaisyta trijose maitinimo įstaigose Utenoje ir KlaipėdojeValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su kitomis kontroliuojančiomis tarnybomis atlieka koordinuotą patikrinimų misiją dėl nustatytų ekstremaliosios situacijos reikalavimų laikymosi. Įgyvendinant šią Vyriausybės iniciatyvą, gruodžio 14 d. VMVT inspektoriai patikrino 41 maisto tvarkymo subjektą. Nustatyti pažeidimai dviejose mokyklų valgyklose Utenoje ir kavinėje Klaipėdoje.

Mokyklų valgyklose nebuvo užtikrinamas indų ir įrankių plovimas ne žemesnėje kaip 60 °C temperatūroje ir nenaudotos kitos tinkamos priemonės, užtikrinančios jų švarą (saugą), taip pat nesudarytos galimybės tinkamai lankytojų rankų higienai ir dezinfekcijai – t. y. mokinių rankų plovimo plautuvėse tikrinimų metu nebuvo šilto vandens ir tinkamų rankų nusausinimo priemonių.

Kavinėje nebuvo pateikta informacijos apie asmens higienos laikymosi būtinybę, apsauginių veido kaukių dėvėjimą.

Viešojo maitinimo įmones ir prekybos vietas, kuriose prekiaujama maistu, VMVT ragina imtis visų atsargumo priemonių ir laikytis nustatytų privalomų reikalavimų, būtinų apsisaugant nuo plintančios koronaviruso COVID-19 infekcijos, – užtikrinti, kad lankytojai ir personalas dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, būtų laikomasi atstumų, vėdinamos patalpos, tinkamai pasirūpinta rankų higiena. Primenama, kad už privalomų nurodymų nesilaikymą yra taikoma administracinė atsakomybė.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos