vaistai.lt

Neigiamos temperatūros iššūkis odai – kaip patikrinti, ar nesate alergiški šalčiui (1635/0) 

Neigiamos temperatūros iššūkis odai – kaip patikrinti, ar nesate alergiški šalčiuiVėjas, temperatūros pokyčiai, sausas oras – visa tai tenka iškęsti veido odai šaltuoju metų laiku. Šiuo sezonu svarbu stebėti odos būklę ir prireikus pakoreguoti savo grožio rutiną bei pasirūpinti odos apsauga nuo šalčio.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Santa Gasparavičiūtė pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad temperatūros svyravimai, vėjas, šaltis dirgina mūsų odą, todėl ji gali būti paraudusi, išsausėjusi, šerpetojanti. „Tai atrodo ne tik neestetiškai, bet apsunkina gyvenimą, sukelia nemalonius pojūčius“, – sako vaistininkė.

Neigiamai odos būklę veikia ir dėl šildymo išsausėjęs patalpų oras, todėl, anot vaistininkės, naudinga ne tik reguliariai vėdinti patalpas, bet ir jas papildomai drėkinti.

Odos būklę neigiamai veikia temperatūrų svyravimai, todėl labai svarbu bent jau kiek galime saugoti nuo jų odą. „Veidą ir rankas rekomenduojama plauti kūno temperatūros vandeniu, jis neturėtų būti karštas, nors kartais grįžus iš laiko, atrodo, kad taip galėsime sušilti, tačiau tai klaidinga nuomonė“, – įspėja vaistininkė.

Taip pat svarbu pasirūpinti, kad organizmui netruktų naudingų medžiagų, todėl vaistininkė primena skirti dėmesio sveikai ir subalansuotai mitybai, pasirūpinti, kad ir šaltuoju metų laiku racione būtų šviežių vaisių ir daržovių. Taip pat gerti pakankamai vandens, kad organizmui netrūktų skysčių.

Žiemą, prieš einant į lauką, vaistininkė rekomenduoja atsisakyti drėkinančių kremų ir verčiau rinktis maitinančius, kurių sudėtyje būtų kuo daugiau natūralių medžiagų, aliejų, pavyzdžiui, šaltalankių, kokosų. Drėkinančius kremus rekomenduojama naudoti tik prieš miegą, kai neplanuojame eiti į žemą temperatūrą.

Svarbu prisiminti, kad ir šaltuoju metų laiku reikėtų pasirūpinti SPF apsauga nuo saulės.

Kai kurie žmonės šaltuoju metų laiku susiduria su alergija šalčiui, dar kitaip vadinama šalčio dilgėline. „Ji prasideda, kai žmogus patenka į šaltą aplinką ar net suvalgius šalto maisto oda parausta ir patinsta. Pasitikrinti, ar turite šalčio alergiją, galite ir namuose. Jums teriekia dilbio pusėje prie odos priglausti ledo gabalėlį ir stebėti, kaip oda reaguoja. Jeigu esate alergiški šalčiui, labai svarbu tinkamai pasirūpinti savo oda ir naudoti apsauginius kremus nuo šalčio“, – pataria vaistininkė ir rekomenduoja namų vaistinėlėje turėti vaistų nuo alergijos, jeigu esate alergiški šalčiui.

10 odos priežiūros taisyklių šaltuoju sezonu:

1. Odą plaukite kūno temperatūros vandeniu, venkite ypač karšto vandens.

2. Gerkite pakankamai vandens.

3. Pasirūpinkite apsauga nuo saulės.

4. Šaltuoju sezonu rinkitės maitinančius kremus.

5. Skirkite dėmesio sveikai ir subalansuotai mitybai.

6. Drėkinkite sausą patalpų orą.

7. Rinkitės priemones, kurių sudėtyje galima rasti natūralių medžiagų, aliejų.

8. Drėkinantį kremą naudokite tik vakare, kai neplanuojate eiti į lauką.

9. Valgykite šviežių vaisių ir daržovių.

10. Venkite agresyvių prausimo priemonių.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos