vaistai.lt

Pekino gyventojams nurodyta neužsisakinėti prekių iš užsienio ir siuntinius atidaryti tik lauke (313/0) 

Pekino gyventojams nurodyta neužsisakinėti prekių iš užsienio ir siuntinius atidaryti tik laukePekino gyventojai, kurių yra maždaug 23 milijonai, gavo naujų valdžios nurodymų, susijusių su siuntiniais.

Valdžios institucijos nurodo, kad Pekino gyventojai turėtų vengti apsipirkimų internete, jei siuntos juos pasieks iš užsienio. Net ir vietinius siuntinius rekomenduojama atidaryti dėvint pirštines bei apsauginę kaukę ir tai daryti reikėtų tik lauke. Kas vyksta?

COVID-19 pandemija prasidėjo Kinijoje, tačiau Kinija mano, kad Omicron atmaina šalį pasiekė iš užsienio. Ir ne su keliaujančiais žmonėmis, o paštu. Ši versija iškelta po to, kai naujos atmainos SARS-CoV-2 virusas aptiktas moters, kuri niekur nekeliavo, organizme.

Kinija visomis išgalėmis stengiasi riboti COVID-19 plitimą. 1,4 milijardų gyventojų turinčioje šalyje tai tikrai nėra lengva. 65 Kinijos miestai turi daugiau nei milijoną gyventojų. Tačiau dabar visas dėmesys krypsta į Pekiną, kuriame po vos daugiau nei poros savaičių prasidės Žiemos olimpinės žaidynės.

Kinijoje vykdoma aktyvi skiepijimo kampanija, nuolatinis testavimas ir gyventojų judėjimo bei kontaktų sekimas naudojant išmaniųjų telefonų programėles. Todėl kai ekspertai negalėjo nustatyti, nuo ko viena gyventoja užsikrėtė Omicron atmaina, kilo nemažas susirūpinimas. Tačiau tuomet viruso pėdsakai aptikti jos laiškuose. Vienas laiškas atkeliavo iš Kanados per Honkongą. Kanados paštas teigia, kad tikimybė užsikrėsti per laiškus ir siuntinius yra labai maža, nes virusas tiesiog neišgyvena tokios kelionės.

Nepaisant itin griežto pandemijos valdymo, dažnai abejojama Kinijos pateikiamos COVID-19 statistikos teisingumu. Milijardinėje valstybėje kasdien fiksuojama vos pora šimtų naujų COVID-19 atvejų. Bendras užsikrėtimų skaičius nuo pandemijos pradžios Kinijoje yra penkis kartus mažesnis nei Lietuvoje.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos