vaistai.lt

Visa tiesa apie protezavimą: ar dantų protezai aktualūs tik senjorams? (558/0) 

Visa tiesa apie protezavimą: ar dantų protezai aktualūs tik senjorams?Dantų protezavimas yra išties gelbstinti odontologinė procedūra. Deja, ji iki šiol apipinta įvairiais klaidingais įsitikinimais. Dažnai manoma, kad protezai yra nepatogūs, neestetiški ir netinka jaunesnio amžiaus pacientams... O kaip yra iš tiesų? Klinikos „32:Balti“ specialistai paneigia labiausiai paplitusius mitus apie dantų protezavimą.

  1. Protezai tinka tik senjorams. Dantų protezų sąvoka yra labai plati. Šis gydymo metodas taikomas ne tik atkuriant prarastus dantis, bet ir estetiškai koreguojant šypseną dantų laminatėmis (ši procedūra vadinama estetiniu protezavimu). Taip pat galimas protezavimas dantų vainikėliais arba užklotais ant likusio danties, jeigu po gydymo prarasta daug danties audinių arba jis stipriai pažeistas, nusidėvėjęs. Taigi, protezavimas gali būti aktualus nepriklausomai nuo amžiaus ir klinikinės situacijos.
  2. Nėra jokio skirtumo tarp išimamų ir fiksuotų protezų. Specialistų teigimu, išimami ir fiksuojami protezai skiriasi kaip diena ir naktis. Pirmieji dirgina burnos gleivinę, prastai fiksuojasi, atkuria vos 10-15 proc. kramtymo funkcijos. Dar viena problema – tokie protezai nestabdo žandikaulio kaulo nykimo po danties praradimo. Tai reiškia, kad sveikatai grėsmingi procesai tęsiasi ir toliau. Gydytojai rekomenduoja rinktis fiksuotus protezus, kurie suteikia natūralių dantų pojūtį, atstato net 80-100 proc. kramtymo funkcijos ir (tokiu atveju, jeigu tvirtinami ant įsriegtų implantų) stabdo žandikaulio kaulo nykimą. 
  3. Geriausia rinktis metalo keramikos protezus. Metalo keramikos protezai daugeliui, ypač vyresnei kartai, geriausiai pažįstami. Tačiau ar tai tikrai kokybiškiausias sprendimas? Nors metalas yra tvirta ir gana pigi medžiaga, jos trūkumas – nenatūrali tokių protezų išvaizda. Šie protezai nėra laidūs šviesai, todėl dantys neatrodo natūraliai. Dar vienas šių protezų trūkumas – sudėtyje esantis metalas gali alergizuoti.
  4. Protezai atrodo dirbtinai, neestetiškai. Šis mitas kilo dėl anksčiau populiaraus protezavimo metalo keramikos karūnėlėmis bei išimamais protezais. Šiuolaikinis dantų protezavimas gali kur kas daugiau! Rekomenduojama rinktis bemetalės arba cirkonio keramikos restauracijas. Jos atrodo natūraliai, yra laidžios šviesai, nealergizuoja ir suteikia ilgalaikius rezultatus.
  5. Dantų protezavimas kenkia sveikiesiems dantims. Tai dar vienas mitas, susijęs su anksčiau populiariu protezavimo metodu: dantų atkūrimu tiltais. Tai restauracijos, naudojamos kelių ir daugiau vieno žandikaulio dantų atstatymui. Tiltų konstrukcijos tvirtinamos ant gretimų sveikųjų dantų, šie turi būti nušlifuojami. Tokiu būdu dantys susilpninami, praranda dalį visiškai sveikų audinių, todėl padidėja ėduonies ir kitų ligų rizika. Laimei, šis metodas jau atgyvena. Šiandien siūlomi gerokai efektyvesni dantų atkūrimo ir protezavimo būdai, kurie nekenkia sveikiems dantims.
  6. Tai skausminga ir sudėtinga procedūra. Dalis žmonių jaudinasi, kad dantų protezavimas bus labai nemaloni, skausminga patirtis. Bijoti nėra ko: gydymo metu taikomas nuskausminimas, todėl nejausite skausmo. Pats protezavimas yra paprasta procedūra, kuriai dažniausiai reikia dviejų vizitų. Pirmojo apsilankymo metu nuimami dantų atspaudai, o per kitą vizitą fiksuojami protezai, idealiai atkartojantys natūralią dantų anatomiją.
  7. Dantų protezavimas – labai brangus. Kartais pacientai nuogąstauja, kad negalės įsigyti kokybiškų dantų protezų. Esą, tai ne kiekvieno kišenei. Tokia išvada priimama neįsigilinus į dantų protezavimo kainas ir galimybes. Daugelis klinikų siūlo lankstų atsiskaitymą, mokėjimą dalimis. Be to, neretai skelbiamos įvairios nuolaidos dantų protezams. Tereikia pasidomėti ir nebijoti klausti – specialistai pateiks pasiūlymą būtent Jums.

Dantų protezai Vilniuje - vilnius.32balti.lt odontologijos klinikoje gaminami individualiai, pritaikomi skirtingiems klinikiniams atvejams ir puikiai tinka bet ko kokio amžiaus pacientams. Užtikrinamas natūralus, funkcionalus protezavimo rezultatas ilgiems metams į priekį!

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos