vaistai.lt

Širdies ir kraujagyslių ligų prevencinė programa: raktas į sveikatos kokybę (287/0) 

Širdies ir kraujagyslių ligų prevencinė programa: raktas į sveikatos kokybęNepaisant to, kad kasmet vis daugiau Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų skiriama širdies ir kraujagyslių ligų prevencinei programai, mirtingumas mūsų šalyje nuo šių ligų išlieka gana aukštas. Todėl ligonių kasos ragina vyrus ir moteris aktyviau išnaudoti valstybės siūlomas galimybes nemokamai pasitikrinti savo sveikatą pagal šią programą.

Norint išsitirti pagal širdies ir kraujagyslių ligų prevencinę programą, pirmiausia reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris išsamiai supažindins su programa ir paskirs reikiamus tyrimus. Juos atlikus, pacientui bus parengtas pirminės prevencijos priemonių planas, kurio vykdymą ir veiksmingumą stebės gydytojas.

Programa kartą per metus gali pasinaudoti vyrai nuo 40 iki 54 metų (imtinai) ir moterys nuo 50 iki 64 metų (imtinai). Nustačius rizikos veiksnius, programos dalyviai siunčiami į specializuotus širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos padalinius.

Už programoje numatytas paslaugas privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) apdraustiems žmonėms mokėti nereikia. Už jas sumoka ligonių kasos PSDF lėšomis.

Ligonių kasos duomenimis, užpernai pagal širdies ir kraujagyslių ligų programą Klaipėdos TLK veiklos zonoje pasitikrino beveik 32 tūkst. žmonių. Pernai situacija keitėsi gerosios tendencijos link, galimybe pasitikrinti pasinaudojo daugiau nei 43 tūkst. gyventojų.

Ligonių kasos primena, kad PSD apsidraudę žmonės savo sveikatą gali pasitikrinti pagal penkias ligų prevencijos programas: gimdos kaklelio, krūties, prostatos ir storosios žarnos vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų.

Kviečiame žmones išsitirti pagal šias programas. Jos leidžia anksti aptikti pakitimus, nustatyti sunkias ligas ir efektyviai jas gydyti. Anksti aptinkamos ligos yra daug lengviau pagydomos nei aptiktos vėlesnėse stadijose.

Klaipėdos TLK informacija

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos