vaistai.lt

Ką turi daryti sąlytį su sergančiuoju šeimoje turėję asmenys (157/0) 

Ką turi daryti sąlytį su sergančiuoju šeimoje turėję asmenysNacionalinis visuomenės sveikatos centras primena, kad sąlytį su kartu gyvenančiu asmeniu, sergančiu COVID-19, turėję asmenys privalo izoliuotis 7 dienas nuo asmens, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, teigiamo PGR tyrimo ar laboratorijoje atlikto greitojo antigeno testo atlikimo (t. y. teigiamo rezultato patvirtinimo) dienos, nepaisant jų imunizacijos statuso – izoliuotis turi ir paskiepyti žmonės.

Išimtis taikoma tik 90 d. laikotarpiu COVID-19 liga persirgusiems asmenims, kuriems liga patvirtinta teigiamu PGR ar greitojo antigeno tyrimu, atliekamu laboratorijoje, rezultatu.

Kokias anketas būtina užpildyti?

Susirgęs šeimos narys turi užpildyti anketą, kurioje turi nurodyti savo šeimos narius ir kitus kartu gyvenančius asmenis.

Šiems nurodytiems asmenims (t. y. sąlytį turėjusiems asmenims) išsiunčiamos SMS žinutės, kuriose pateikiama nuoroda į jiems skirtą anketą, kurią būtina užpildyti tam, kad jie būtų įtraukti į sąlytį turėjusių asmenų sąrašą.

Taigi sąlytį turėję asmenys turi sulaukti SMS žinutės iš NVSC ir tik tuomet pildyti jiems skirtą anketą. Atkreipiame dėmesį, kad tik į izoliuotų asmenų sąrašą įtrauktas sąlytį turėjęs asmuo galės kreiptis į NVSC dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo.

Daugiau informacijos apie nedarbingumo pažymėjimų išdavimą rasite ČIA.

 

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos