vaistai.lt

Šiemet sergančiųjų gripu skaičius kas savaitę didėja (323/0) 

Šiemet sergančiųjų gripu skaičius kas savaitę didėjaNacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje per savaitę bendras sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) išaugo iki 67,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų (ankstesnę savaitę jis siekė 59,4 atvejo 10 tūkst. šalies gyventojų). Praėjusią savaitę sergančiųjų tiek ŪVKTI, tiek gripu skaičius padidėjo.

Sausio 17–23 d. daugiausia sergančiųjų buvo užregistruota Telšių apskrityje, mažiausia – Marijampolės apskrityje.

Lietuvoje 1-ą šių metų savaitę diagnozuoti 27 gripo atvejai, 2-ą šių metų savaitę gripas nustatytas 31 asmeniui, 3-ią – 49 gripo atvejai.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gulėjo keturi 2–17 metų amžiaus asmenys (1 iš jų gydomas intensyvios terapijos skyriuje).

 

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse

2021 metų 3-ą savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 18,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o šiemet tuo pačiu metu – daugiau nei 3 kartus didesnis – 67,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 2 savaitę paimtas vienas ėminys dėl gripo viruso nustatymo,  gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 2-ą šių metų savaitę iš 104 730 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 1 836 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 98 proc.,  B tipo – 2 proc.),  1-ą šių metų savaitę iš 95 761 mėginio, imto gripo virusui nustatyti, 2 364 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 99 proc.,  B tipo – 1 proc.).

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2021–2022 m. sezonu:

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2021–2022 m. sezonu 

Informacija pasiekiama adresu https://flunewseurope.org/VirusCharacteristics

  • NVSC specialistai ekstremaliosios situacijos metu pataria griežtai laikytis higienos taisyklių:
  • kosint ir čiaudint užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis (galima užsidengti skepetaite ar sulenkta alkūne);
  • reguliariai plauti rankas su muilu ir vandeniu arba naudoti rankų dezinfekcijos priemones, ypač nusikosėjus ar nusičiaudėjus;
  • dažnai drėgnu būdu valyti ir vėdinti patalpas;
  • pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmą ar pan.), kreiptis į savo šeimos gydytoją.

NVSC informacija

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos