vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministras su Japonijos ambasadoriumi aptarė bendradarbiavimo perspektyvas (179/0) 

Sveikatos apsaugos ministras su Japonijos ambasadoriumi aptarė bendradarbiavimo perspektyvasSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį per susitikimą su Japonijos ambasadoriumi OZAKI Tetsu aptarė bendradarbiavimo perspektyvas sveikatos ir socialinėje srityse. Susitikimo dalyviai aukštai įvertino galimybes plėsti bendrą veiklą biotechnologijų ir farmacijos sektoriuose, įgyvendinti bendrus mokslinių tyrimų projektus onkologijos ir kitose medicinos srityse, skatinti gydytojų mainus ir glaudesnį bendradarbiavimą tarp universitetų.

Sveikatos apsaugos ministras su Japonijos ambasadoriumi sutarė tęsti bendradarbiavimą sveikatos srityje sprendžiant ilgalaikes problemas, su kuriomis susiduria Lietuva, Japonija ir nemažai kitų pasaulio šalių – tai senstanti visuomenė ir dėl to didėjantis socialinių paslaugų poreikis, atskirtis tarp didžiųjų miestų ir regionų, COVID-19 pandemijos išryškintos psichikos sveikatos problemos, vadinamasis „pandeminis nuovargis“.

A. Dulkys atkreipė dėmesį, kad krizių valdymo srityje Lietuva turi ko pasimokyti iš Japonijos, kuriai teko susidurti su didelėmis branduolinėmis ir gamtinėmis nelaimėmis.

Ambasadorius OZAKI Tetsu teigė, kad Japonija geru pavyzdžiu laiko Lietuvos sveikatos priežiūros sistemą, kuri lanksčiai reaguoja į naujus iššūkius ir drąsiai ieško naujų sprendimų.

Sveikatos apsaugos ministerija glaudžiai bendradarbiauja su kolegomis iš Japonijos nuo 2017 m.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos