vaistai.lt

Plinkate? Mokslininkai nori perprogramuoti Jūsų ląsteles - tai tarsi laiko atsukimas atgal (357/0) 

Plinkate? Mokslininkai nori perprogramuoti Jūsų ląsteles - tai tarsi laiko atsukimas atgal„dNovo“ yra visai nauja Silicio slėnio kompanija, bet jos siekiai - dideli. „dNovo“ nori padaryti tai, apie ką svajoja milijonai vyrų - išgydyti plikimą.

Plikimo gydytojų pasaulyje netrūksta, tačiau „dNovo“ išsiskiria savo metodais. Kai kitos kompanijos galvoja apie hormonus, kraujotaką skalpe ir kitas detales, „dNovo“ galvoja apie kai ką kur kas fundamentalesnio - senėjimą.

Plaukai mus palieka dėl įvairių priežasčių, tačiau dauguma vyrų plaukus praranda dėl ląstelėse įrašyto senėjimo progreso - programos, kurią paveldėjome. Tais atvejais, visa kita - hormonai, kraujotaka, trumpas plauko ciklas - yra tik to senėjimo simptomas. Senstant skalme mažėja kamieninių ląstelių, kurios galėtų subręsti į plaukų folikulų ląsteles. „dNovo“ norėtų pakoreguoti genus ir sukurti tokių ląstelių iš kitų galvos odoje esančių ląstelių.

Patento laukianti technologija turi penkis žingsnius ir tikrai nėra labai paprasta. Pirmiausia, paimamos paciento ląstelės. Antra, jos paverčiamos kamieninėmis - tai primena laiko atsukimą atgal, sugrąžinant ląsteles į tašką, kuriame jos buvo nepasiekusios brandos. Tuomet jos specializuojamos į plaukus auginančias ląsteles. Trečia, plaukus auginančios ląstelės auginamos ir dauginamos laboratorijoje. Ketvirta, naujos ląstelės įsodinamos į paciento skalpą. Penktas žingsnis yra laukimas ir stebėjimas - nauji plaukai pasirodo po 1-3 mėnesių. Imuninė sistema jų neatmeta, nes tai - to paties kūno ląstelės.

Bandymai su pelėmis buvo sėkmingi ir dabar „dNovo“ laukia dokumentų, kad galėtų pradėti klinikinius bandymus. Žinoma, kompanija nori apsaugoti savo technologiją, bet pirmųjų patenkintų klientų tikimasi jau labai greitai. Nes milijonai vyrų norėtų atsukti laiką atgal - bent jau plaukų prasme tai gali būti įmanoma.

 

Parengta pagal:
dNovo, How it Works

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos