vaistai.lt

Atnaujintas pagalbasau.lt puslapis (159/0) 

Atnaujintas www.pagalbasau.lt puslapisSveikatos apsaugos ministerija (SAM), bendradarbiaudama su įvairių sričių psichikos sveikatos ekspertais, atnaujino nacionalinį psichikos sveikatos tinklapį pagalbasau.lt.  Svetainėje pristatytos trys naujos rubrikos – paauglių, krizinių situacijų ir kopriklausomybių bei atnaujinti psichologiniai testai.

Naujojoje paauglių skiltyje jaunimas gali rasti aiškiai ir paprastai aprašytą informaciją apie emocinę sveikatą, bendravimą, santykius, lytiškumą, patyčias, dažniausius paaugliams atsirandančius psichologinius sutrikimus ir priklausomybes bei atlikti psichologinius testus, kurie padės įsivertinti savijautą. Ši skiltis padės lavinti įvairius emocinio raštingumo įgūdžius – atpažinti sutrikimus ir emocines problemas, kaip padėti sau ir savo draugui ar artimajam, kada kreiptis profesionalios pagalbos. Čia taip pat galima pasiskaityti ir apie sudėtingesnius raidos sutrikimus – autizmą, dėmesio sutrikimą ir disleksiją, su kuriais vaikai patys susiduria nuo mažų dienų ar vėliau mokykloje susipažinę su bendraamžiais, turinčiais šiuos sutrikimus.

Krizinių situacijų skiltyje galima pasiskaityti apie sunkias gyvenimiškas patirtis – įvykius keliančius grėsmę gyvybei ir sveikatai, sunkią ar mirtiną ligos diagnozę, artimojo netektį, krizinį nėštumą, smurtą šeimoje, skyrybas, darbo netekimą, kaip šiuos išgyvenimus įveikti ir emociškai atsistatyti.

Atnaujintoje priklausomybės nuo alkoholio ir kopriklausomybės skiltyje galima rasti visą naudingą informaciją apie alkoholio poveikį žmogaus organizmui, emocinei sveikatai. Taip pat, šioje skiltyje patalpinti patarimai,  kaip reikėtų elgtis, jei partneris nesaikingai vartoja alkoholį arba jei vienas iš vaikų vartoja alkoholį ar kitas psichotropines medžiagas.

Siekiant gerinti psichologinės būklės įsivertinimo testų patogumą ir prieinamumą visuomenei, visi nacionalinėje svetainėje talpinami testai buvo atnaujinti.

Nacionalinė svetainė yra nemokama, skirta visiems visuomenės nariams, o jos tikslas – padėti gyventojams geriau atpažinti jų pačių ir aplinkinių psichologinius ir emocinius sunkumus, psichikos sveikatos sutrikimus. Taip pat, pagilinti žinias apie šių sutrikimų veikimą, pagrindinius simptomus.

pagalbasau.lt svetainė prisideda prie ilgalaikių neigiamų COVID-19 pandemijos pasekmių psichikos sveikatai mažinimo veiksmų plano. Tikime, kad ji išliks aktuali bei naudinga ir pandemijai pasibaigus.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos