vaistai.lt

Norite sulieknėti, bet nekenčiate sporto? Šis būdas mesti svorį jums tikrai patiks (568/0) 

Norite sulieknėti, bet nekenčiate sporto? Šis būdas mesti svorį jums tikrai patiks„Valgau ir lieknėju“ yra senos žinios. „Miegu ir lieknėju“ - šis tas naujo.

Miego ir sveiko metabolizmo ryšys žinomas jau seniai. Jei miegate per mažai arba dėl kokių nors priežasčių nuolat pabundate, jūsų laukia visa eilė sveikatos problemų. Įskaitant, beje, nutukimą. Mokslininkai tai žino jau kurį laiką, bet dabar jie nusprendė išsiaiškinti, ar šią tiesą galima apversti. Jei trumpas miegas skatina kūno svorio augimą, gal ilgas miegas padeda lieknėti?

JAV mokslininkai pakvietė 80 suaugusių žmonių dalyvauti naujame tyrime. Visi jie turėjo viršsvorio, visi vidutiniškai per naktį miegojo mažiau nei 6,5 valandas. Mokslininkai atsitiktine tvarka dalyviams priskyrė naują miego režimą. Dalis dalyvių turėjo kiekvieną naktį miegoti 1,2 valandomis ilgiau nei įprastai, kiti liko kontrolinėje grupėje. Miego kokybė buvo stebima naudojant paprastus dėvimos elektronikos prietaisus. Ir tai tęsėsi tik dvi savaites. O gal net dvi savaites, nes dažnai sakoma, kad būtent tiek laiko formuojasi nauji įpročiai.

Tyrimo dalyvių nebuvo prašoma kaip nors kitaip keisti jų gyvenimo būdą. Jie ir toliau judėjo ir valgė tiek, kiek norėjo. Papildomas miegas stipriai sumažino suvartojamas kalorijas - kai kurie tyrimo dalyviai savo dietą nejučiomis nukirpo net 500 kalorijų, o vidurkis šioje grupėje siekė -270 kalorijų. Daugumai ilgesnio miego grupės dalyvių tai reiškė, kad jie sudegina daugiau kalorijų nei suvartoja. Nors kūno svorio pokyčiai nebuvo matuojami, neigiamas kalorijų balansas reiškia, kad žmogaus organizmas degins riebalus.

Bet kodėl daugiau miegantys žmonės suvartoja mažiau kalorijų? Mokslininkai negali tiksliai atsakyti į šį klausimą. Tačiau geresnis miegas efektyviau reguliuoja hormonų pusiausvyrą. Be to, tai yra tas malonumas, kurį žmonės dažnai kompensuoja maistu. Pavyzdžiui, neišsimiegoję žmonės dažnai vartoja energinius gėrimus ar jaučiasi liūdni, todėl valgo pyragą. Galiausiai, miegas reguliuoja ir apetitą.

 

Parengta pagal:
Effect of Sleep Extension on Objectively Assessed Energy Intake Among Adults With Overweight in Real-life Settings

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos