vaistai.lt

Plastinė operacija ar injekciniai užpildai: kas labiau tinka Jūsų veidui? (1734/0) 

Plastinė operacija ar injekciniai užpildai: kas labiau tinka Jūsų veidui?Pastaruoju metu Lietuvoje pradėjo populiarėti nechirurginis veido kontūravimas, kai į giliuosius veido audinius, ant kaulinio paviršiaus, yra įleidžiami didelės koncentracijos hialurono užpildai.

Specialistų teigimu, kai kuriais atvejais ši procedūra itin efektyvi. Ypač siekiant paryškinti veido kontūrus ar suformuoti taisyklingą veido ovalą. Tačiau toks veido kontūravimas rekomenduojamas toli gražu ne visiems pacientams.

„Su amžiumi mūsų organizmas gamina vis mažiau kolageno, todėl oda praranda elastingumą ir pradeda formuotis pirmosios raukšlės. Po truputį traukiasi ir minkštųjų audinių tūris: atsiranda laisvos odos, įdumba paakiai, smilkiniai, skruostai, veido ovalas praranda formą, atsiranda pagurklis“, – vardina Karolina Venslauskaitė, SV plastinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja.

Kada tinka injekcinis veido kontūravimas?

Pasak specialistės, injekcinės procedūros gana veiksmingai gali kovoti su pasekmėmis ankstyvojoje veido pokyčių stadijoje.

Mimikos raukšles gali sušvelninti botulino injekcijos, atpalaiduojančios veido raumenų spazmus. O hialurono rūgštis, natūrali žmogaus organizme gaminama tarpląstelinė medžiaga, idealiai tinka veido kontūrui paryškinti, skruostų formai atstatyti ar lūpų putlinimui.

Be to, įvairūs hialurono preparatai yra naudojami siekiant paskatinti odos regeneracinius procesus. Reguliariai atliekant hialurono injekcijas, oda intensyviai drėkinama, maitinama ir tampa elastingesnė bei jaunatviškesnė.

„Veido kontūravimas injekciniais užpildai patrauklus todėl, kad tai neskausminga procedūra, nėra ir pooperacinio gijimo, o rezultatas matomas beveik iškart, – pastebi K. Venslauskaitė. – Tačiau norint išlaikyti pasiektą išvaizdą, užpildus reikės papildyti, ar net pakartoti procedūrą, jau po metų ar dviejų.“

Tačiau jeigu veido audiniai stipriau pakritę, odos perteklius didelis – injekcinis veido kontūravimas, pasak specialistės, nebepadės.

Ką išduoda nuo injekcijų papurtęs veidas?

„Turbūt ne vienam teko matyti tarsi patinusius veidus – tai perteklinių procedūrų, kai vis leidžiami ir leidžiami preparatai, o norimo rezultato neišgaunama, pasekmė. Tokiu atveju jau reikėtų ieškoti chirurginio sprendimo“, – sako K Venslauskaitė.

Plastikos chirurgas, įvertinęs jūsų odos ir audinių būklę, gali pasiūlyti visą skalę sprendimų. Nuo minimaliai invazinių, tokių kaip riebalų nuo pasmakrės nusiurbimas vakuumo pagalba ar vokų plastika iki endoskopinio kaktos ir antakių pakėlimo ar klasikinio viso veido odos patempimo.

„Chirurginė intervencija padeda pašalinti odos ir riebalų perteklių. Jos metu taip pat naudojami ir įvairūs užpildai: paciento riebalais arba dirbtiniais implantais suformuojamas veido ovalas, atstatomas žandikaulio kontūras“, – vardina specialistė.

Plastinės chirurgijos pagalba pasiekti rezultatai yra ilgalaikiai. Jeigu stipriai nesikeičia jūsų svoris, neturi žalingų įpročių ir tinkama prižiūrite savo odą – jaunatviška išvaizdą išlaikysite dar dešimt-penkiolika metų.

Patarimo klauskite tik pas geriausius

„Svarbiausia pasirinkti profesionalą, išmanantį ir galintį patarti, kurios procedūros efektyviausios, duos geriausią ir natūraliausią rezultatą konkrečiai, jūsų individualiu atveju“, – pataria K. Venskauskaitė.

Baigdama pokalbį gydytoja atkreipia dėmesį, kad operacijos sėkmė itin priklauso nuo odos būklės. Tad ja reikia rūpintis tiek prieš operaciją, tiek po jos. Tik visad jausti saiką.

„Būna, kad prieš ateidami pas mus, pacientai išbando begalę aparatinių procedūrų. Aišku, sveikos odos būklei palaikyti – dermatologas ar kosmetologas jums gali padėti. Tačiau nei vienas aparatas nesumažins odos pertekliaus ir neatstatys veido kontūro. Dažnu atveju, galite sau tik pakenkti“, – perspėja K. Venslauskaitė.

Ypač neigiamai plastikos chirurgai vertina veido odai taikomas šalčio (krioterapiją) ir karščio (šiuo metu itin populiarią Hifu) procedūras ar pasmakrės zonoje taikomą, itin skausmingą, riebalų tirpdymą lipolitikais.

„Šios procedūros ilguoju laikotarpiu tik pablogina odos būklę. O darant plastinę operaciją, pooperacinis gijimas tampa sudėtingesnis bei ilgesnis dėl sutrikusios kraujotakos audiniuose“, – sako plastikos chirurgė K. Venslauskaitė.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos