vaistai.lt

Iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų pasitraukę žmonės būtinuosius receptinius vaistus gaus nemokamai (215/0) 

Iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų pasitraukę žmonės būtinuosius receptinius vaistus gaus nemokamaiUkrainos gyventojai, įskaitant nelydimus nepilnamečius, kurie pasitraukė iš Ukrainos į Lietuvos Respubliką dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje ir užsiregistravo Migracijos departamento registracijos centre, nemokamai gaus ne tik būtinąsias sveikatos priežiūros paslaugas, bet ir gydytojų Lietuvoje ambulatoriniam gydymui  išrašytus receptinius vaistus. Išlaidos už receptinius vaistus bus apmokamos valstybės biudžeto lėšomis.

Asmens sveikatos priežiūros specialistai iš Ukrainos pasitraukusiems asmenims galės išrašyti receptinius vaistus elektroniniuose, ir išimties atvejais popieriniuose (3 formos ar 2 formos (jei išrašomi narkotiniai ar psichotropiniai vaistai) receptų blankuose) receptuose, identifikuodami asmenį e. sveikatos sistemoje pagal elektroninės sveikatos istorijos (ESI) numerį, kurį užsieniečiai gaus registruodamiesi Migracijos departamente.

Atvykęs į gydymo įstaigą iš Ukrainos pasitraukęs asmuo turės pateikti registracijos Migracijos departamente kortelę. Ją pateikti užsienietis turės ir vaistinėje, norėdamas atsiimti išrašytus receptinius vaistus.

Receptiniai vaistai iš Ukrainos pasitraukusiems asmenims gali būti išrašomi ne ilgesniam kaip vieno mėnesio gydymo kursui, išskyrus atvejus, kai vaisto mažiausia vidinė pakuotė yra skirta ilgesniam nei vieno mėnesio gydymo kursui.

Nuo Rusijos karo veiksmų Ukrainoje pabėgę šios šalies gyventojai, atvykę į Lietuvą ir užsiregistravę Migracijos departamente, gali gauti skubiąją medicinos pagalbą, nėštumo priežiūrą, pagalbą prasidėjus gimdymui bei kitas būtinas I, II ir III lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas, kurių nesuteikus sveikatos būklė galėtų pablogėti tiek, kad jiems prireiktų skubiosios medicinos pagalbos paslaugų. Iš Ukrainos pasitraukę užsieniečiai taip pat gali pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos, o vaikai gali būti skiepijami pagal profilaktinių skiepijimų kalendorių.

Įvertinti sveikatos būklę ir paskirti būtinas sveikatos priežiūros paslaugas bei išrašyti receptinius vaistus ambulatoriniam  gydymui gali gydantis gydytojas. Užsieniečiai gali savarankiškai kreiptis į bet kurią gydymo įstaigą, teikiančią šeimos medicinos paslaugas.

Dėl skubiosios medicinos pagalbos reikėtų kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą arba bendruoju pagalbos numeriu 112.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos