vaistai.lt

Lietuva siunčia dar vieną vaistų siuntą Ukrainos gynėjams (139/0) 

Lietuva siunčia dar vieną vaistų siuntą Ukrainos gynėjamsTęsdama paramą karo krečiamai Ukrainai, Lietuva penktadienį išsiuntė naują humanitarinės pagalbos siuntą, kurią sudaro 15,4 tūkst. atropino ampulių. Šie vaistai bus skirti Ukrainos karių gydymui.

Iš Ukrainos gavus informacijos apie šių vaistų poreikį, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) organizavo skubų humanitarinės pagalbos siuntos, surinktos privačios paramos pagrindu, paruošimą, o jos nugabenimu rūpinasi Susisiekimo ministerija.

Tai ne pirmoji humanitarinės pagalbos siunta skirta Ukrainai. Kovo pradžioje SAM ir ESSC, bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija, į Ukrainą išsiuntė beveik 4 milijonų eurų vertės tarptautinės pagalbos siuntą. Ją sudarė vaistiniai preparatai, asmeninės apsaugos priemonės, antiseptikai, vienkartiniai švirkštai, tvarstymo reikmenys, chirurgijos rinkiniai, sterilūs paketai kraujavimui, lūžiams, nudegimams, neštuvai, vienkartinės veido kaukės, pirštinės ir kt. 

Kovo 23 d. į Ukrainą išvežta dar viena ESSC iš 11 paramos teikėjų surinkta vaistinių preparatų ir medicinos priemonių siunta, kurios vertė viršijo 250 tūkst. eurų.

Tikimės, kad nenutrūkstanti humanitarinė pagalba padės Ukrainos gynėjams, besipriešinantiems Rusijos vykdomai agresijai jų valstybėje.

Slava Ukraini! 
 
Naudingą informaciją apie pagalbą Ukrainai rasite ČIA.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos