vaistai.lt

[Žinios trumpai] Kinijoje užfiksuoti vaizdai kaip iš siaubo filmo – kilometrus besitęsiančios „Covid koncentracijos stovyklos“ (Video) (376/0) 

[Žinios trumpai] Kinijoje užfiksuoti vaizdai kaip iš siaubo filmo – kilometrus besitęsiančios „Covid koncentracijos stovyklos“ (Video)Dėl nulinės COVID-19 tolerancijos strategijos taikymo šalyje, Kinijoje šiuo metu itin daug „Covid“ karantino stovyklų.

Pasirodė filmuota medžiaga apie Kinijos karantino stovyklas, kai visoje šalyje plinta Omicron variantas. Padaugėjus susirgimų atvejų, daugiau nei 25 milijonai gyventojų mėnesiui buvo užrakinti savo namuose. Aplink gyvenamuosius kvartalus ir stovyklas buvo pastatytos tvoros, kad būtų galima kontroliuoti situaciją.

Kinijos vyriausybės politika retai kritikuojama viešai, bet šį kartą – laikinąsias ligonines, sukurtas kovai su koronavirusu, vietiniai apibūdino kaip Covid koncentracijos stovyklas.

Tūkstančiai žmonių, kurių Omicron testas teigiamas, buvo sugrūsti mažose izoliacinėse patalpose, kuriose itin prastos sąlygos.

Vien Šanchajuje šiuo metu yra daugiau nei 21 000 atvejų, nors  valdžios institucijos ir stengiasi kontroliuoti situaciją. Kol kas jiems sunkiai sekasi.

Keturių dienų karantinas tapo  keturių savaičių karantinu ir pabaigos apribojimams dar nesimato. „Twitter“ žmonės dalinasi pastebėjimais, kad  daugelis žmonių nežino, kad Kinijos valdžia vidurnaktį vis dar siunčia žmones į koronaviruso karantino stovyklas. Šioje naujai pastatytoje Covid karantino stovykloje vienu metu tilps daugiau nei 4000 žmonių.

Žiūrėti twitteryje

Siekiant pažaboti šios Omicron atmainos plitimą, savaitgalį buvo sustiprintos apsaugos priemonės. Pasirodė nuotraukos, kuriose baltais kostiumais vilkintys darbuotojai, įrenginėja dviejų metrų aukščio žalias tvoras aplink ištisus gyvenamuosius kvartalus, vadinamus „sandariomis vietomis“.

Tam tikrose rajono vietose užteko vos vieno susirgimo atvejo, kad būtų užrakintas visas namų kvartalas.

Tokia yra  Kinijos nulinės tolerancijos koronavirusui politika, kuri privertė milijonus  žmonių izoliuotis, nors jie ir nesirgo.

Kiekvieną rytą gyventojai deda pastangas užsiregistruoti internetu, kad gautų maisto atsargų, net keliavimas  dėl ​​būtiniausių prekių daugelyje vietų yra draudžiamas.

Visoje šalyje buvo uždaryti gyvenamieji kompleksai, uždaryti mokyklų miesteliai.

Viena Šanchajaus pilietė dienraščiui „Daily Telegraph“ teigė girdėjusi istorijų apie kūdikius, atplėštus nuo tėvų po koronaviruso infekcijos.

Šalyje, kuri, atrodo, 2020 m. įveikė pirmąsias koronaviruso bangas, „Omicron“  sukėlė sumaištį.

Po „Omicron“ pasirodymo mažiausiai 27 miestai buvo visiškai arba iš dalies uždaryti ir šie apribojimai CNN skaičiavimais palietė net 180 mln. žmonių.

Šiaurės rytų Džilino provincija buvo viena iš anksčiausiai uždarytų Kinijos vietovių, o kovo 11 d. paskelbtas griežtas uždarymas visame mieste.

Šanchajus, nuo kovo 1 d. užregistravęs daugiau nei pusę milijono atvejų,  mėnesio pabaigoje taip pat uždarė miestą karantinui.

Oficialiomis žiniomis Kinijoje nuo koronaviruso niekas nemirė daugiau nei metus, tačiau pranešimai rodo, kad vien Šanchajuje mirė net 172 žmonės, o gyventojai miršta dėl žiaurių karantino priemonių, žmonės neturi galimybės laiku gauti medicininės pagalbos.

Parengta pagal:
Express

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos