vaistai.lt

[Žinios trumpai] Billas Gatesas pateikė niūrias prognozes: pandemija grįžta! Bus kur kas blogiau, nei iki šiol (468/0) 

[Žinios trumpai] Billas Gatesas pateikė niūrias prognozes: pandemija grįžta! Bus kur kas blogiau, nei iki šiolKoronaviruso pandemija dar nesibaigė, perspėjo Billas Gatesas ir pridūrė, kad gali būti, jog baisiausias pandemijos pasireiškimas bus ateityje, rašoma „Financial Times“.

„Blogiausia dar laukia“, – „Financial Times“ kalbėjo „Microsoft“ įkūrėjas ir filantropas. Billas Gatesas  perspėja, kad labiau užkrečiamo viruso rizika tikėtina „gerokai daugiau nei 5 proc“.

„Mums vis dar kyla pavojus, kad išsivystys pandemija, kuri gali būti dar stipriau plintanti ir dar labiau mirtina“, – sakė jis ir pridūrė, kad „skubiai reikia naujų vakcinų, turinčių ilgalaikį poveikį, kad ateityje būtų galima efektyviai kovoti su infekcija“, – praneša „Sky News“.

B. Gatesas, vienas turtingiausių pasaulio žmonių, parašęs knygą „Kaip užkirsti kelią kitai pandemijai“, ragina sudaryti pasaulinę reagavimo į epidemijas komandą, kuriai vadovautų Pasaulio sveikatos organizacija, teigdamas, kad tolimesnės investicijos kovai su virusu, yra gyvybiškai svarbios žmonijai.

„Nedovanotina, kad negalėjome užkirsti kelio šiai tragedijai ir nedarėme didesnių investicijų vardan pasaulio piliečių“, – sakė jis. Tuo pačiu jis prisipažįno, kad šiuo metu koronaviruso tema yra primiršta, pasaulyje dominuoja kita tema – tai karas Ukrainoje.

B. Gatesas  priminė, kad ne pirmą kartą pranašauja panašias žinias: 2021 m. gruodį savo „Twitter“ paskyroje jis liepė savo sekėjams pasiruošti blogiausiam pandemijos scenarijui, o 2015 m. TED diskusijoje perspėjo apie superviruso atsiradimą, kuris per 6 mėnesius gali nužudyti 30 milijonų žmonių.

 

Parengta pagal:
Adevărul

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos