vaistai.lt

Krūtų implantų kompensavimu pasinaudojo pirmosios pacientės (215/0) 

Krūtų implantų kompensavimu pasinaudojo pirmosios pacientėsNuo šių metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis pradėjus kompensuoti krūtų implantus, atliekant krūtų rekonstrukcijos operacijas, šia galimybe pasinaudojo pirmosios moterys. Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) specialistai džiaugiasi, jog naujoji implantų kompensavimo tvarka leidžia ženkliai sumažinti pacienčių finansinę naštą ir tuo pačiu padeda atkurti jų pasitikėjimą savimi.

VLK duomenimis, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius už stacionarinį gydymą, kurio metu buvo atliekamos rekonstrukcinės krūtų operacijos, naudojant implantus, buvo išleista daugiau nei 64 tūkst. eurų iš PSDF. Iš jų beveik 17 tūkst. eurų prireikė kompensuoti krūtų implantams ir plėtikliams pirmosioms 30 pacienčių.

„Džiaugiamės, kad dėl vėžinių susirgimų krūtų netekusios moterys jau pamažu pradeda naudotis naująja implantų kompensavimo galimybe. Tai išties ne tik nemenka finansinė parama pacientėms, kurioms yra reikalinga krūtų rekonstrukcinė operacija, bet drauge ir emocinė paskata grįžti į normalų gyvenimą, jaustis pilnavertiškai“, – sako VLK direktoriaus pavaduotoja Tatjana Golubajeva.

Pasak jos, tikimasi, kad įvesta naujovė padės ne tik toms moterims, kurioms dėl vėžio jau buvo pašalintos krūtys ir reikalinga rekonstrukcinė operacija, naudojant implantus, bet ir toms, kurioms tos pačios operacijos metu bus atliktas naviko pažeistų krūtų pašalinimas ir jų rekonstrukcija, taip išvengiant pakartotinės operacijos. 

Ligonių kasos kompensuoja kiekvieną pacientės gydymui naudojamą krūties implantą, plėtiklį, kurių vidutinė kaina yra 410 eurų. Kadangi šios priemonės yra sudėtinė rekonstrukcinės operacijos dalis, ši paslauga PSDF lėšomis apmokama 100 proc. ir pacientėms papildomai mokėti nereikia. Taip pat moterims nereikia rūpintis ir implantų įsigijimu. Gydymo įstaigos reikiamos kokybės implantais turi apsirūpinti pačios.

VLK primena, kad iki šių metų PSDF lėšomis moterims buvo apmokamos krūtų rekonstrukcijos operacijos po krūtų pašalinimo. Tačiau dėl didelės implantų kainos, paslaugos kompensavimas ne pilnai padengdavo visas susijusias operacijos sąnaudas. Todėl nuo šių metų dėl vėžinių susirgimų netekusioms krūtų moterims kompensuojamos ne tik operacijos, bet ir krūtų implantai.

Preliminariais skaičiavimais, per metus krūtų implantų kompensavimu galėtų pasinaudoti apie 300 moterų, kurioms atliekamos krūtų rekonstrukcijos operacijos po vėžio chirurginio gydymo. Planuojama, jog tam gali prireikti apie 250 tūkst. eurų PSDF lėšų per metus.

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos