vaistai.lt

Ministras Ženevoje ragino Pasaulio sveikatos organizaciją aktyviau reaguoti į Rusijos agresiją prieš Ukrainą (172/0) 

Ministras Ženevoje ragino Pasaulio sveikatos organizaciją aktyviau reaguoti į Rusijos agresiją prieš UkrainąŠiandien kreipdamasis į 75-osios Pasaulio sveikatos asamblėjos dalyvius, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paragino susirinkusiuosius į pasaulines krizes reaguoti pasauliniu mastu ir griežtai pasmerkė Rusijos Federacijos agresiją prieš Ukrainą.

„Lietuva griežtai smerkia šią Rusijos agresiją. Jos vykdomi veiksmai Ukrainoje pažeidžia pamatines žmogaus teises bei tarptautinę teisę. Tokie veiksmai negali būti pateisinami. Raginame į tai griežtai reaguoti“, – kalbėjo ministras.

Savo kalba A. Dulkys išreiškė palaikymą Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pasirinktai asamblėjos temai „Sveikata taikai, taika – sveikatai“. Anot ministro, ji kaip niekada taikliai atitinka nūdienos kontekstą, kai dėl Rusijos pradėto beprecedenčio karo prieš suverenią ir nepriklausomą Ukrainos valstybę turi kentėti tūkstančiai nekaltų vaikų, moterų ir vyrų.

Jis taip pat paragino pakviesti Taivaną kaip stebėtoją dalyvauti Pasaulio sveikatos asamblėjoje ir padidinti Taivano prasmingą dalyvavimą visuose Pasaulio sveikatos organizacijos forumuose ir mechanizmuose.

„Šis žingsnis leistų tarptautinei bendruomenei pasinaudoti Taivano patirtimi ir moksline bei technine erudicija, taip pat paremti PSO misiją skatinti pasaulinę sveikatą ir įsipareigojimą siekti taikos per sveikatą ir sveikatos per taiką“, – pabrėžė ministras A. Dulkys.

Primename, kad vakar ministras susitiko su Taivano sveikatos apsaugos viceministre Li-Feng Lee ir kartu aptarė galimą dvišalio bendradarbiavimo sveikatos srityje plėtrą. Apie susitikimą galite skaityti čia.

Primename, kad šių metų Asamblėjoje ieškoma sprendimo būdų į tokias problemas kaip Rusijos pradėtas beprecedentis karas Ukrainoje, tarptautinės bendruomenės pasirengimas galimoms pandemijoms bei ŽIV, virusinių hepatitų ir lytiškai plintančių infekcijų plitimo kontrolė ir stabdymas.

Pasaulio sveikatos asamblėja – tai kasmetinis 194 Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) valstybių narių susitikimas, vykstantis Ženevoje. Šios asamblėjos pagrindinės funkcijos – nustatyti organizacijos politiką, skirti generalinį direktorių, prižiūrėti finansų politiką ir patvirtinti siūlomą programos biudžetą. 

Daugiau apie Pasaulio sveikatos asamblėją skaitykite čia.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos