vaistai.lt

Kaip užtikrinti, jog būtų laikomasi asmens higienos viešose erdvėse? (278/0) 

Kaip užtikrinti, jog būtų laikomasi asmens higienos viešose erdvėse?Gera asmeninė higiena yra kažkas, kas labai svarbu, kai kalbama apie gerovę ir gerą sveikatą. Net jei manote, kad visi laikosi tinkamos higienos, taip yra ne visada. Štai kodėl turite užtikrinti, kad viešose vietose būtumėte saugūs. Kai esate viešose erdvėse, yra didesnė tikimybė, kad ką nors pasiimsite, nes perduodama tiek daug mikrobų. Kai keli žmonės per dieną liečia tą patį paviršių, pavyzdžiui, viešoje vonioje, užtenka tik vieno asmens, kuris nepaiso savo higienos, kad kiltų pavojus visiems kitiems. Tai ypač aktualu dabar, kai kovojame su pasauline pandemija. Jei nesate tikri, kaip atrodo tinkama higiena viešose vietose, pateikiame keletą gairių.

Kadangi esame pasaulinės pandemijos viduryje, labai svarbu nusiplauti rankas kiekvieną kartą, kai įeisite į patalpą, nesvarbu, ar grįšite namo, ar įeisite į restoraną. Naudodami tokius daiktus kaip viešasis transportas reiškia, kad liečiate paviršius, kuriuos kiti žmonės palietė prieš jus. Įsitikinkite, kad nuolat dezinfekuojate rankas arba plaunate jas šiltu vandeniu ir muilu. Kaip daugelis iš mūsų žino, viena didžiausių ir svarbiausių vietų, kur reikia laikytis tinkamos higienos, yra viešasis vonios kambarys. Niekada jokiomis aplinkybėmis nesilieskite su tualeto sėdynėmis, nebent prieš tai ją dezinfekavote. Pasinaudoję tualetu įsitikinkite, kad visada naudojatės automatiniu muilo dozatoriumi ir kruopščiai nuvalykite rankas. Muilo dozatorius yra pagrindinis gelbėtojas kovojant su mikrobais.

Nesvarbu, ar yra pandemija, ar ne, kai kosite ar čiaudite, turite stebėti, kaip tai darote. Kai neuždengiate burnos, mikrobai pasklis ore ir užkrės kitus. Todėl čiaudėdami visada prisidenkite, o paskui dezinfekuokite rankas. Kai esate viešoje erdvėje, jūs tiesiog negalite atsiriboti nuo sunkių dalykų, kuriuos visi liečia. Ir, kaip jau minėjome, tereikia vieno žmogaus, kuris nėra švarus, kad užkrėstų kitus. Tai reiškia, kad būdami viešoje erdvėje liečiate daiktus, užpildytus bakterijomis. Kai kurie žmonės šią problemą išsprendžia mūvėdami pirštines, o kiti nuolat naudoja alkoholio servetėles ar rankų dezinfekavimo priemones. Įsitikinkite, kad juos naudojate dažnai, ypač prieš valgydami, liesdami veidą ar burną, taip pat paspaudę kieno nors ranką.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos