vaistai.lt

Pirmas toks įvykis istorijoje! Naujai bandomas vaistas nuo vėžio parodė 100% efektyvumą - remisija prasidėjo visiems bandymo dalyviams (514/0) 

Pirmas toks įvykis istorijoje! Naujai bandomas vaistas nuo vėžio parodė 100% efektyvumą - remisija prasidėjo visiems bandymo dalyviams„New England Journal of Medicine“ publikuotas unikalus tyrimas, kuriame aprašytame bandyme dalyvavę vėžiu sergantys žmonės ėmė sveikti. Dar nėra taip buvę, kad naujas bandomas vaistas pademonstruotų 100 % efektyvumą. Tiesa, perdėtai džiaugtis vis tiek nereikėtų.

Visų pirma, šis tyrimas buvo labai mažas - jame dalyvavo tik 12 tiesiosios žarnos vėžiu sergančių žmonių. 6 mėnesius jie buvo gydomi naujais imunoterapijos vaistais. Bandymo metu paaiškėjo, kad visi jie, galima sakyti, išgijo - vėžinių ląstelių skaičius jų organizme susitraukė iki nebeaptinkamo kiekio.

Vienas Niujorke gyvenantis pacientas iš šio bandymo labai daug nesitikėjo ir po to ruošėsi chemoterapijos kursui. Naujausius tyrimų rezultatus gavęs gydytojas paskambino pacientui ir jam pasakė, kad papildomo gydymo nebereikia - vėžio nebeliko.

Naujieji vaistai - „Dostarlimab“. Šie vaistai, vaizdžiai tariant, pašalina imuninių ląstelių stabdžius ir leidžia joms atakuoti vėžines ląsteles. Dar viena gera žinia - bandymas nesukėlė šalutinio poveikio. Tiesa, tyrimo autoriams (ir dalyviams) tikriausiai pasisekė.

Mokslininkai nemano, kad „Dostarlimab“ taps tuo universaliu vaistu, kuris padės visiems vėžiu sergantiems pacientams. Ankstesni bandymai parodė, kad penktadalis žmonių yra alergiški šiam vaistui, o 3-5 % patiria sunkų šalutinį poveikį, įskaitant raumenų silpnumą ir sunkumą kramtant. Taigi, tikėtina, kad šio tyrimo sėkmė buvo užkoduota ne tik pačiame gydyme, bet ir mažame dalyvių skaičiuje.

Parengta pagal:
Эффективен на 100%. Новый препарат от рака вызвал ремиссию у всех испытуемых
SCIENTISTS INTRIGUED BY TREATMENT THAT PUT EVERY SINGLE PATIENT'S CANCER INTO REMISSION

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos