vaistai.lt

Unikalus pasiekimas: vos viena injekcija ir ŽIV išgydytas — tai pirmasis vaistas, galintis evoliucionuoti žmogaus organizme (604/0) 

Unikalus pasiekimas: vos viena injekcija ir ŽIV išgydytas — tai pirmasis vaistas, galintis evoliucionuoti žmogaus organizmeSujungę CRISPR su virusiniais nešėjais, tyrėjai pasiekė, kad leukocitai savarankiškai ir nuolatos gamintų ŽIV antikūnus. Ikiklinikiniai modeliai parodė, kad ŽIV išgydymas viena injekcija gali būti visiškai reali perspektyva.

B tipo ląstelės yra leukocitų tipas, atsakantis už virusų antikūnų gamybą. Šios ląstelės susidaro kaulų čiulpuose ir lig šiol nedaugeliui mokslininkų pavyko sukurti juos už organizmo ribų. Dabar tyrėjai iš Izraelio ir JAV pirmą kartą įgyvendino tai organizme ir privertė B-ląsteles gaminti ŽIV antikūnus, rašo EurekAlert.

Tam mokslininkai pasitelkė CRISPR metodą ir apjungė su virusais, galinčiais reikiamus genus nugabenti į tikslines ląsteles. Dėl to modifikuotas B-ląstelės kontaktas su virusu stimuliuoja aktyviai dalintis. Tai yra, ligos priežastis panaudojama kovai prieš šią ligą, paaiškina autoriai. Be to, keičiantis virusui, keičiasi ir B-ląstelės.

Bandymai su gyvūnais parodė, kad gydymas lemia didelio kiekio antikūnų susidarymą kraujyje, kurie laboratoriniuose eksperimentuose efektyviai neutralizavo ŽIV.

„Mes sukūrėme unikalų gydymą, kuriuo ŽIV galima įveikti viena injekcija ir gerokai pagerinti pacientų gyvenimo kokybę“, — apibendrino darbo autorius Adi Barzel iš Tel Avivo universiteto.

hightech.plus

Parengta pagal:
Новая терапия может вылечить ВИЧ одной инъекцией

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos