vaistai.lt

Vitexinas - gamtos dovana šiuolaikiniam, nerimo ir streso varginamam žmogui (9014/0) 

Vitexinas - gamtos dovana šiuolaikiniam, nerimo ir streso varginamam žmoguiDramblys kambaryje

Šiuolaikiniame pasaulyje nerimas yra neatskiriama visuomenės gyvenimo dalis, plačiai paplitusi emocija, įprasta būsena: ištikus stresinei situacijai, netikėto pykčio, liūdesio akimirkomis, neapibrėžtumo ir nežinomybės dėl ateities situacijose, įtemptais momentais. Tai laikina psichinė būklė, kuri, sugrįžus į įprastą gyvenimo ritmą, paprastai mūsų gyvenimuose neužsibūna. Stabtelėjus persiplanuoti, pergalvoti dienos užduotis ir planus, kartais išėjus pusvalandį pasivaikščioti gryname ore, o dažnai, tiesiog išsimiegojus, nerimas nuslūgsta, mintys stabilizuojasi, sugrįžta vidinis balansas ir ramybė.

Visgi, tyrimai rodo, kad net kas 25-as žmogus pasaulyje jaučia nuolatinį nerimą. Šis jausmas, lyg dramblys kambaryje, užima didžiąją dalį žmogaus minčių ir trunka labai ilgai, kartais net visą gyvenimą. Jis  įtakoja nuotaiką, elgseną, motyvaciją, tarpusavio santykius darbe bei namuose. Pasikartojantys panikos priepuoliai, įvairios fobijos, šiais laikais itin paplitęs socialinis nerimas pradeda trukdyti atlikti kasdienę veiklą ir apima vis daugiau gyvenimo sričių. Tai nėra madingas šiuolaikinės visuomenės psichologijos terminas, tai reali grėsmė mūsų psichinei sveikatai ir bendrai gerovei.

 

Šalutinis technologijų amžiaus poveikis žmogaus gyvenime

Tai kas gi yra tie nerimą spaudantys mygtukai mūsų gyvenime? Įprasti, rodos, nepastebimi kasdieniai įpročiai yra kone svarbiausia priežastis nuolatiniam nerimui mūsų gyvenime atsirasti ir ....užsibūti. Ar tikrai nerimo mano gyvenime yra daug, galima suprasti, sąžiningai atsakant sau į keletą klausimų:

Kiek valandų dienoje praleidžiu su telefonu rankoje, tiesiog braukdamas pirštu žemyn, žemyn, žemyn, skaitydamas nesibaigiančias kaskart vis šviežesnes naujienas? 

Kiek žinučių pakomentuoju? 

Kiek žinučių man sukelia pavydą, pyktį, nusivylimą savimi? 

Kiek žinučių tiesiog tyliai nustumiu tolyn, su svajone, kad ir aš ten/taip norėčiau būti/veikti/turėti?

Kiek kartų per savaitę nueinu miegoti laiku?

Keli dienos patiekalai yra greitas, perdirbtas maistas, o kiek kartų gaminu namuose?

Kiek dienų per savaitę leidžiu fiziškai aktyviai?

Kiek kartų per savaitę stabteliu nusipirkti alkoholio ar cigarečių?

Ar yra pokalbių, kuriuos atidėlioju darbe ar šeimoje?

Ar aš save vertinu, patinku sau ir jaučiuosi gerai, ar visgi, esu sau nepakankamai sėkmingas/-a, lyginant su nepažįstamuoju/-ąja iš ekrano arba ‚draugu‘ socialiniuose tinkluose?

Kiekvienas atsakymas gali būti indikatorius apie tai, ar spaudžiate nerimo akceleratorių ar, visgi, leidžiate sau daryti pauzes ir išgirsti, ką mums kūnas sufleruoja.


Kaip ištrūkti iš užburto rato?

Sąžiningai atsakę sau į šiuos ir panašius klausimus, visi rastume atsakymą ką reikėtų mūsų gyvenime koreguoti, į ką atkreipti dėmesį, ko atsisakyti arba kokį įprotį pakeisti nauju, geru įpročiu, ką valgyti, kiek dirbti, kiek ir kaip ilsėtis. Visa tai įveikiama. Visgi, neretai, dėl mus kankinančio nerimo susirūpiname per vėlai, kai nerimas būna gerokai užvaldęs kasdienybę irsavo jėgomis, patiems keistis jau yra labai sudėtinga, trūksta motyvacijos, vengiame apie tai kalbėtis su artimaisiais, pasirenkame lengviausią, cheminių vaistų kelią. Toks pasirinkimas, jei būsena yra ribinė, gali trumpam ir gana efektyviai padėti, tačiau, kaip ir visi nenatūralūsdalykai, turi ir neigiamų šalutinių poveikių, tokių kaip pripratimas, išsiblaškymas, energijos mažėjimas ir t.t.

Ne veltui daugelio vaistinių preparatų informaciniai lapeliai, juos išlanksčius, neretais atvejais, uždengtų trečdalį stalo! Nes yra ką priminti ir apie ką įspėti.


Vitexinas - pagalba iš gamtos

Gyvename tokiame amžiuje, kai informacijos ir produktų pasirinkimo galimybės yra neribotos, tad ir alternatyvių pagalbos priemonių yra ne viena ir išsirinkti nelengva užduotis. Vitexinas - viena iš tokių priemonių, ženkliai išsiskirianti savo veiksmingumu siekiant suvaldyti nerimą. Vitexinas natūralus antioksidantas, randamas daugelyje augalų, pavyzdžiui, bambuko lapuose, grikiuose, levandose, pasifloroje, mung pupelėse. Visgi, norint gauti reikšmingą vitexino kiekį, vien valgyti šių produktų nepakanka. Mokslas šiuolaikinėmis technologinėmis priemonėmis geba išgauti ir pagaminti specifinį šios medžiagos koncentratą, išsaugant vertingiausius jos komponentus. Vartojamas reguliariai, vitexinas aktyvuoja tuos pačius receptorius smegenyse, kaip ir vaistai nuo nerimo ar depresijos, tik be įprastos receptiniams vaistams rimtų šalutinių poveikių rizikos, nesukeliant atminties sutrikimų, judesių sulėtėjimo, netgi pagerindamas atmintį.


H. Erinaceus. Sudėtingi pavadinimai, paprasta pagalba

Dar viena gamtos dovana žmonijai yra grybai. Grybai geba pagaminti labai sudėtingus, kitur neaptinkamus junginius. Iš medicininių grybų yra atrasti antibiotikai, antimaliariniai vaistai, imuno supresantai, vaistai nuo cholesterolio ir t.t.  todėl gerosios medžiagos, išgaunamos iš grybų yra koncentruota ir taikli pagalba nerimo epizodams valdyti.

H. Erinaceus grybo veikliosios medžiagos gerina miegą, koncentraciją, atmintį, skatina neuronų regeneraciją, o tai reiškia – greitesnį ir lengvesnį atsistatymą, patyrus stresą, įtampą ir nuovargį.


Gyvenimo balansas

Ar gali natūralūs preparatai visiems laikams uždaryti nerimui duris mūsų gyvenime? Vertėtų prisiminti, kad tai kas iš gamtos, kaip čia minėtas vitexinas ir h. erinaceus grybas, vartojami subalansuotai kartu, gali padėti sugrįžti ir išlaikyti kūno ir proto harmoniją ilgiau ir patikimiau.

Tuo pačiu, nepamirškime, kad pastangų reikės įdėti ir patiems, nes tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio, kad ir dabar - skiriant laiko pamąstyti, nuo ko pradėti ir kaip tęsti kelią ramybės ir balanso savo gyvenime link.

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos