vaistai.lt

SAM ir gydymo įstaigos dalyvavo branduolinės avarijos pratybose (98/0) 

SAM ir gydymo įstaigos dalyvavo branduolinės avarijos pratyboseBirželio 22 d. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su pavaldžiomis įstaigomis ir kitomis valstybės institucijomis dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento surengtose pratybose, skirtose stiprinti parengtį galimai avarijai Baltarusijos atominėje elektrinėje. Įgūdžius teikti pagalbą nuo branduolinės nelaimės nukentėjusiems gyventojams taip pat stiprino greitosios medicinos pagalbos įstaigos, gydymo įstaigos ir nevyriausybinės organizacijos.

Pagal pratybų scenarijų, įvykus avarijai Baltarusijos atominėje elektrinėje Sveikatos apsaugos ministerija turėjo organizuoti ir koordinuoti sveikatos priežiūros įstaigų veiklą teikiant pagalbą nukentėjusiems asmenims, parengti rekomendacijas dėl skydliaukės blokavimo jodu, organizuoti valstybės medicinos atsargų rezervo išteklių panaudojimą, koordinuoti psichologinės pagalbos teikimą evakuotiems ir nukentėjusiems gyventojams.

„Ištikus tokio masto nelaimėms, kaip branduolinė avarija, itin svarbus yra greitas, koordinuotas ir efektyvus visų atsakingų institucijų atsakas. Pratybų dalyviai pademonstravo aukštą parengties lygį ir puikius bendradarbiavimo įgūdžius“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

Koordinuotam valstybės institucijų atsakui į branduolinę nelaimę pratybų metu vadovavo Vyriausybėje aktyvuotas Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centras, į kurį buvo deleguotas ir SAM atstovas. Vienos dienos pratybose dalyvavo Vyriausybės kanceliarija, ministerijos ir joms pavaldžios įstaigos, savivaldybių administracijos, gydymo įstaigos ir nevyriausybinės organizacijos.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos