vaistai.lt

Pūpsančio pilvo atsikratyti nepadeda nei sportas, nei dieta – kodėl ir ką daryti? (340/0) 

Pūpsančio pilvo atsikratyti nepadeda nei sportas, nei dieta – kodėl ir ką daryti?Jei po gimdymo arba atsikračius antsvorio pakoreguoti pilvo nepavyksta aktyviomis treniruotėmis ir pakeista mityba – priežasties ieškokite kitur. Kai kuriais atvejais, kad ir kiek pastangų dėtume, trokštamo rezultato tiesiog nėra. Kodėl?


Dažniausios priežastys, lemiančios ,,kabančią” odą

Numesti keliasdešimt kilogramų yra vienas žingsnis, bet kaip susitvarkyti su iššūkiais, kurie kelia diskomfortą po to – kai dėl kabančios odos sunku apsirengti, dėl šuntančios odos gali atsirasti dermatitas, žaizdelės, kamuoti padidėjęs prakaitavimas. Didžiausia bėda tokiu atveju yra tai, kad jokios treniruotės, masažai ar sporto užsiėmimai nepadeda. ,,Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Audrius Pakulis sako, kad ši problema aktualiausia dviem žmonių grupėms. Pirmiausiai, tai žmonės, kurie numeta daug svorio, tad nepriklausomai nuo amžiaus bei lyties, odos perteklius netekus antsvorio gali kamuoti tiek dvidešimtmetį vaikiną, tiek penkiasdešimtmetę moterį. Kita grupė - moterys, kurios susilaukusios dviejų, trijų vaikučių nebeplanuoja daugiau pastoti, o pastangos sporto salėje nepadeda susigrąžinti buvusių formų, todėl svarsto galimybę atlikti pilvo korekciją. Dažniausiai dėl šios priežasties kreipiasi 35-40-ies metų moterys. Kai kuriais atvejais koreguojami ir atsiskyrę pilvo raumenys.

,,Odos pakoreguoti sportu neįmanoma. Mūsų fiziologija yra tokia, kad vieno žmogaus oda gali būti labai elastinga ir greitai atsistato po svorio kritimo, nėštumo –- išsitempia ir susitraukia. Kito žmogaus oda gali būti ne tokia elastinga, todėl nebegrįžta į pradinę padėtį nei natūraliai, nei dedant pastangas sporto salėje“, – sakė gydytojas Audrius Pakulis.


Prasiskyrę pilvo raumenys - būklė, kurios nepakoreguos jokie pratimai?

Gydytojo teigimu, dažna problema, dėl kurios kreipiasi moterys yra ir prasiskyrę pilvo raumenys. Nėštumo metu kūnas patiria daug pokyčių, kad prisitaikytų prie augančio vaisiaus, kai jo augimo metu susidaro didelis spaudimas iš vidaus, didėja vaisiaus tūris, gimda, raumenys prasiskiria. Dėl šios priežasties daugelis moterų po nėštumo pastebi įdubimą pilvo viduryje (Diastasis recti), tai yra dažnas reiškinys, maždaug 1 iš 2 moterų patiria šią būklę po gimdymo. Operacijos metu pilvo raumenys siuvami. Po operacijos labai svarbu išlaukti du tris mėnesius, kad susiūtų raumenų vietoje susiformuotų naujas randas. Galutinis ilgalaikis rezultatas yra plokščias pilvas. Bet svarbu atkreipti dėmesį, kad jei moteris vėl pastoja, išnešioja kūdikį, pilvuko raumenys vėl gali išsiplėsti.


Kantrybė siekiant savarankiškų rezultatų gali virsti ir kompleksais

Pasak gydytojo A. Pakulio, kiekvienas pacientas turi labai aiškius skundus, vienas ryškiausių - pasibaigusi kantrybė nematant rezultatų sportuojant, kompleksai, fizinis diskomfortas. ,,Kaip atėjus pas neurologą pacientas gali pasiskųsti, kad skauda galvą ir sunku ramiai gyventi, taip ir čia dažnai pacientai išreiškia rūpestį, liūdesį, kad nebegali gyventi su tokiu pilvu. Kartais iš pirmo žvilgsnio atrodanti banali operacija konkrečiam individui pakeičia visą jo gyvenimo būdą. Tokie pokyčiai įkvepia, motyvuoja eiti į paplūdimį, sportuoti, keisti stilių, nes pasikeičia kertinis dalykas – grįžta pasitikėjimas savimi“, – pastebi gydytojas A. Pakulis.

Ruošiantis bet kokiais operacijai, reikia įvertinti paciento bendrą sveikatos būklę - tiek fizinę, tiek psichologinę, ar jis pasiruošęs operacijos rizikoms. Pilvo plastikos operacija trunka nuo dviejų iki trijų valandų. Po jos pacientas dvi paras stebimas klinikoje. Jei viskas gerai, tolimesnis gydymas tęsiamas namuose. Žaizdos užgyja po dviejų - trijų savaičių, rezultatas matomas po pusės metų. Rezultatai priklauso nuo individualaus atvejo. Itin svarbu, koks KMI (kūno masės indeksas), ar pacientas sportuojantis, ar ne, ar rūko, kokia odos kokybė. Svarbiausias aspektas yra nuolatinis rūpestis savo sveikata, žalingų įpročių vengimas, tai padės pasiekti rezultatų ir jausti tiek fizinį, tiek emocinį komfortą.

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos