vaistai.lt

[Žinios trumpai] Su vitaminais atsargiai! Vyras vėmė kelis mėnesius po to, kai išgėrė beveik 400 kartų didesnę nei rekomenduojamą vitamino D dozę (266/0) 

[Žinios trumpai] Su vitaminais atsargiai! Vyras vėmė kelis mėnesius po to, kai išgėrė beveik 400 kartų didesnę nei rekomenduojamą vitamino D dozęGydytojai perspėjo, kad ne tik įmanoma perdozuoti vitamino D, bet tai dar yra ir labai pavojinga. Vienas britas buvo paguldytas į ligoninę dėl to, kad suvartojo beveik 400 kartų didesnę nei rekomenduojamą vitamino D paros dozę.

Nors dažnai užsimenama apie vitamino D naudą organizmui, hipervitaminozė D arba apsinuodijimas vitaminu D yra dažnėjančios problemos.

„Pasauliniu mastu hipervitaminozės D atvejų dažnėja. Tai yra būklė, kai vitamino D3 kiekis kraujo serume yra padidėjęs“, – rašo naujo tyrimo autoriai.

Naujame atvejo tyrime gydytojai aprašo vidutinio amžiaus vyrą Jungtinėje Karalystėje, kuris buvo paguldytas į ligoninę po to, kai kreipėsi į gydytoją dėl pasikartojančio vėmimo, pykinimo, mėšlungio, spengimo ausyse, pilvo skausmo, džiūstančios burnos, troškulio ir viduriavimo. Simptomai tęsėsi beveik tris mėnesius ir prieš kreipdamasis į gydytojus jis numetė 12,7 kg. Simptomai prasidėjo praėjus maždaug mėnesiui po to, kai vyras pradėjo intensyvų vitaminų režimą, patarus mitybos terapeutui.

Pacientas tiesiog ieškojo papildomo gydymo, nes anksčiau turėjo įvairių sveikatos problemų, įskaitant tuberkuliozę, skysčių susikaupimą smegenyse, sinusitą, bakterinį meningitą ir vidinės ausies naviką. Remdamasis mitybos terapeuto patarimu, jis pradėjo vartoti daugiau nei 20 nereceptinių vitaminų papildų. Kartu jie sudarė pavojingą kokteilį, kuriame - labai daug vitaminų D, K2, C, B9, B2, B6 ir kitų.

Kai prasidėjo simptomai, žmogus nustojo vartoti kokteilį, tačiau simptomai išliko.

Vyro gydytojas atliko kraujo tyrimą ir nustatė, kad paciento organizme - labai didelis kalcio kiekis, žinomas kaip hiperkalcemija – dažnas vitamino D perdozavimo šalutinis poveikis. Vitamino D kiekis vyro organizme buvo septynis kartus daugiau nei turėtų būti. Taip pat aptiktas, šiek tiek padidėjęs magnio kiekis.

Tyrimai taip pat atskleidė, kad vyro inkstai veikė netinkamai (tai nėra netikėta, atsižvelgiant į didelę mineralų ir vitaminų koncentraciją). Vyras buvo paguldytas į ligoninę aštuonioms dienoms. Net du mėnesius po to, kai jis buvo išleistas iš ligoninės, jo vitamino D kiekis išliko aukštas.

Mokslininkai pabrėžia, kad rekomenduojamą vitamino D kiekį paprastai galima gauti su mityba ir saulės spinduliais. Papildus reikėtų vartoti saikingai, su gydytojo rekomendacija.

Parengta pagal:
Man Vomits For Months After Taking Vitamin D at Almost 400x Daily Recommended Dose
Vitamin D intoxication and severe hypercalcaemia complicating nutritional supplements misuse

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos