vaistai.lt

Ministerijos vadovybė susitiko su onkologinių pacientų atstovais: bendradarbiavimas neša naudą pacientui (163/0) 

Ministerijos vadovybė susitiko su onkologinių pacientų atstovais: bendradarbiavimas neša naudą pacientuiŠiandien sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir viceministrė Danguolė Jankauskienė susitiko su Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentu Gediminu Žižiu ir direktore Neringa Čiakiene. Pokalbio metu pristatyta POLA vykdoma veikla, apsikeista nuomonėmis apie vykdomą sveikatos reformą ir onkologijos politikos reikalus.

Sutarta toliau sėkmingai veikti išvien, ateityje reguliariai organizuojant tokio pobūdžio susitikimus. Abi šalys sutaria, kad aktyvi ir stipri socialinė partnerystė yra teigiamų pokyčių ir naudos pacientui garantas.

Kaip pabrėžė ministras A. Dulkys, SAM vertina ir yra dėkinga organizacijai už vykdomą švietėjišką ir informacinę veiklą, išsaugant pacientų sveikatą ir tikslingai organizuojant paslaugas. 

„Tai neabejotinai padeda onkologiniams ligoniams geriau valdyti savo būklę, juk neretai sergama net ne viena, o daugybinėmis ligomis. Tad savaime suprantama, kad, atsidūrus sudėtingoje ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai situacijoje, susigaudyti sveikatos sistemoje yra išties nelengva. Būtent čia tuos pačius susirgimus ir problemas patyrusių nevyriausybinių organizacijų narių patirtys ir žinojimas, kaip ir kada veikti, yra neįkainojamos vertės, neskaitant jau gaunamos medikų ir paslaugų organizatorių pagalbos“, - sako ministras.

POLA yra aktyvi, ir formuojant, ir įgyvendinant sveikatos politiką. Dėl to susitikimo metu apsikeista nuomonėmis apie dabartiniu laikotarpiu didžiausias ir aktualiausias problemas. Atkreiptas dėmesys į ypatingą psichologinės pagalbos poreikį. 

Be to, sutarta aktyviau bendradarbiauti Vėžio tarybos, kuri yra reikšmingas SAM pagalbininkas onkologijos tema, veikloje. Joje yra net trys pacientų organizacijos, o kiekvieną mėnesį vykstančiuose susitikimuose aptariami įvairūs klausimai. 

Planuojant Europos Sąjungos paramos investicijas, onkologinių ligonių poreikiai taip pat išlieka svarbūs. Visgi, esminis klausimas išlieka, kaip pagerinti bendradarbiavimą tarp pacientų, gydytojų ir sveikatos priežiūros įstaigų, kad būtų užtikrintas nuoseklus pagalbos tęstinumas pacientams. Tam suplanuota daugybė veiklų ir priemonių, kurias Vėžio taryboje POLA pageidautų aptarti papildomai. Taigi, socialinių partnerių įtrauktis yra vienas iš svarbių reformos sėkmės elementų, o tam reikia keisti bendradarbiavimo kultūrą. 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos