vaistai.lt

Kėdainių r. savivaldybė ir ligoninė priėmė taikos sąlygas dėl hemodializės paslaugų teikimo (249/0) 

Kėdainių r. savivaldybė ir ligoninė priėmė taikos sąlygas dėl hemodializės paslaugų teikimo Nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio inkstų nepakankamumu sergantiems žmonėms hemodializės procedūros Kėdainių regione yra prieinamos sunkiau. Dar prieš Kalėdas prasidėję teisminiai ginčai dėl hemodializei reikalingų patalpų nuomos Kėdainių ligoninėje iki šiol stringa teismų labirintuose, tačiau šviesa tunelio gale jau matosi – rajono savivaldybė ir ligoninė priėmė bendrovės „Diaverum klinikos“ siūlomą taikos sutartį. Šalių parašai sudėti, teismas sutartį taip pat palaimino. 

Taikos sutartimi ginčų šalys pažymi, kad bendrovė „Diaverum klinikos“ atlaisvins ligoninės patalpas, dėl kurių užimtumo prasidėjo teisiniai ginčai, kai bendrovei kilo įtarimų, jog viešąjį konkursą dėl patalpų hemodializės paslaugoms teikti laimėjusi kita įmonė tai galimai padarė pažeisdama konkurso procedūras. 

Mat konkurse dalyvavusi kita bendrovė nepateikė paaiškinimo, kokiam tikslui ketina nuomotis ligoninės patalpas, nors konkurso sąlygose buvo reikalaujama tai nurodyti. Taigi, liko neaišku, ką laimėtoja pripažinta įmonė ketina veikti tose patalpose artimiausius 10 metų.

Be to, vardan taikos, „Diaverum klinikos“ Kėdainių rajono ligoninei taip pat sumokės patalpų nuomos mokestį už laikotarpį, kai hemodializės paslaugos negalėjo būti teikiamos. 

„Iki šiol esame įsitikinę, kad viešojo pirkimo procedūros, skelbiant laimėtoją, buvo pažeistos, tačiau pirmiausiai esame gydytojai, davę Hipokrato priesaiką, todėl džiaugiamės taikos susitarimu, kurio iš savo pusės siekėme jau kurį laiką“, – sako „Diaverum klinikos“ vadovas Darius Praninskas, pridurdamas, kad pirmasis taikos siūlymas buvo pateiktas dar praėjusių metų gruodį, tačiau Kėdainių rajono savivaldybė ir ligoninė tuo metu taikytis atsisakė.  

Dėl užsitęsusių teisminių ginčų, hemodializės paslaugos Kėdainių rajone pacientams nuo 2021 m. gruodžio 7 d. buvo neprieinamos, todėl jiems tekdavo vykti į kitus artimiausius miestus – Kauną arba Jonavą. 

„Visgi, nepaisant nesklandumų, gyvybiškai svarbia paslauga sugebėjome aprūpinti visus pacientus, paslaugas jiems suteikiant kitose savo klinikose“, – pažymi D. Praninskas. 

Jo teigimu, dabar, kai teismas palaimino taikos sutartį, o bendrovė atlaisvins ligoninės patalpas, kuriose hemodializės paslaugas teikė pastaruosius 15 metų, netrukus pasimatys, ar laimėtoja pripažinta įmonė imsis teikti hemodializės paslaugas tose patalpose, nors to nurodžiusiu konkurso dokumentuose nebuvo. 

Tuo tarpu, D. Praninskas tvirtina, kad „Diaverum klinikos“ atveria naujos klinikos Kėdainiuose duris. „Pacientams hemodializės paslaugos ir vėl yra teikiamos arčiau namų“, – sako „Diaverum klinikos“ vadovas.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos