vaistai.lt

[Žinios trumpai] Mokslininkai netyčia atrado, kad yra centus kainuojantis vaistas, kuris stabdo plikimą ir veikia labai efektyviai (432/0) 

[Žinios trumpai] Mokslininkai netyčia atrado, kad yra centus kainuojantis vaistas, kuris stabdo plikimą ir veikia labai efektyviaiKai kurie gydytojai teigia, kad mažos veikliosios medžiagos dozės garsiame plaukų slinkimą mažinančiame preparate gali labai pigiai panaikinti nuplikimą, tačiau tik retais atvejais jis skiriamas tokia forma.

Kaip praneša „New York Times“, mažos minoksidilio dozės, kuri yra veiklioji nereceptinio plaukų slinkimą mažinančio vaisto „Rogaine“ sudedamoji dalis, veikia geriau, kai yra vartojamos per burną. Įprastai minoksidilis tepamas ant galvos odos. Tiesa, minoksidilis yra vartojamas per burną, bet ne plaukų slinkimui mažinti.

Minoksidilis gali būti vartojamas kaip kraujospūdį mažinantis vaistas, tačiau informaciniame lapelyje įprastai yra didžiulis įspėjimas dėl kitų širdies ligų. Minoksidilio losjonas plikimui gydyti naudojamas nuo devintojo dešimtmečio.

„New York Times“ rašo, kad Australijos dermatologas Rodney Sinclair gydė moterį, kuriai „Rogaine“ losjonas sukėlė alergiją, bet padėjo kovoti su plikimu. Sinclairas išsiaiškino, kad kraujospūdžiui mažinti naudojamas minoksidilis (tiesa, net 40 kartų mažesnė jo dozė) irgi mažina plikimą, nors yra vartojamas per burną.

Dermatologai sako, kad toks geriamo minoksidilio poveikis yra vieša paslaptis, tačiau jis taip neskiriamas, nes tai prieštarauja gamintojo rekomendacijoms. Tik kodėl?

„Geriamasis minoksidilis kainuoja centus per dieną“, –  sakė dermatologas Brettas Kingas. „Nėra jokios paskatos išleisti dešimtis milijonų dolerių, kad būtų galima paleisti klinikinį tyrimą. Toks tyrimas tikrai niekada nebus atliktas.“ Kitaip tariant, norint sukurti rekomendacijas, kurios leistų naudoti geriamą minoksidilį (vėlgi - labai mažą dozę) plikimui gydyti, reikėtų tyrimų. Kurie yra brangūs, todėl į pigų vaistą niekas nenori investuoti.

Taigi artimiausioje ateityje mažos minoksidilio dozės, skirtos plaukų slinkimui gydyti, nepasirodys nei dermatologų rekomendacijose, nei vaistinėse. O tyrimų reikia, nes geriamas minoksidilis savo informaciniuose lapeliuose tyri daugybę įspėjimų - reikia įsitikinti, kad mažos dozės ne tik veikia, bet ir yra saugios metų metus trunkančiam vartojimui.

Parengta pagal:
DOCTORS SAY A RANDOM CHEAP PILL MAY ACTUALLY REVERSE BALDING

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos