vaistai.lt

[Žinios trumpai] Argentinietė sukūrė šalmą, kuris apsaugo nuo plaukų slinkimo chemoterapijos metu – kaip tai veikia? (582/0) 

[Žinios trumpai] Argentinietė sukūrė šalmą, kuris apsaugo nuo plaukų slinkimo chemoterapijos metu – kaip tai veikia?Argentinietė Paula Estrada, kuriai 2009 m., kai jai buvo diagnozuotas krūties vėžys, buvo 41 metai, nusprendė, kad ji ne tik išgyvens šią ligą, bet ir išvengs chemoterapijos proceso metu savo ilgų auksinių plaukų sunaikinimo.

Siekdama išvengti plaukų slinkimo grafikė P. Estrada savo namuose Buenos Airėse sumanė iš ledo paketų sukonstruoti laikiną šalmą.

Šalmas sutraukia kraujagysles ir padeda užkirsti kelią chemoterapiniams vaistams pasiekti ligonės plaukų folikulus.

Paulos šalmų versijos padėjo daugiau nei 60 000 vėžiu sergančių pacientų Argentinoje, Čilėje, Meksikoje, Ispanijoje ir JAV.

2017 m. Maisto ir vaistų administracijai patvirtinus šį metodą, šalmų naudojimas išaugo pagrindinėse Argentinos ligoninėse.

P. Estrados onkologas ir klinikinės onkologijos direktorius CEMIC ligoninėje Buenos Airėse Gonzalo Recondo teigė, kad yra tvirtų įrodymų, jog šie šalmai gali būti naudingi profilaktikai.

Šalmai turi būti dėvimi pradedant nuo pirmosios chemoterapijos procedūros, keičiami kas 30 minučių ir laikomi -4 laipsnių Farenheito (-20 laipsnių Celsijaus) temperatūroje.

P. Estrada kiekvieną dieną praleidžia kelias valandas, atsakydama į žinutes iš žmonių, kurie nori gauti patarimų, kaip naudoti šalmus. P. Estrada dabar yra motyvuojanti pranešėja, politikų ir verslo trenerė bei knygos apie savo patirtį rašytoja.

Tai padeda, pasak 48 metų kepenų vėžiu sergančio Mariangeleso Fernandezo, ir tai verčia jus kitaip vertinti savo būklę.

Parengta pagal:
WION

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos