vaistai.lt

Klausiate – atsakome: vasaros derliaus konservavimas. Ko reikėtų nepamiršti? (180/0) 

Klausiate – atsakome: vasaros derliaus konservavimas. Ko reikėtų nepamiršti?Rudenį užkaista daugelio namų virtuvės – jose pakvimpa konservuojamas vasaros derlius. Tačiau, ar tikrai viską žinote apie šį gaminimo būdą? Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai primena, ko reikėtų nepamiršti namų sąlygomis gaminant konservus.

Konservavimo ir uogienių virimo procesas turi būti pradedamas nuo stiklainių paruošimo. Stiklainiai turi būti nesuskilę, gerai išvalyti. Svarbu žinoti, jog stiklainius nulieti ir apiplauti šiltu vandeniu nepakanka – šiltas vanduo tik pašalina ant stiklainio esančius nešvarumus, tačiau pačių stiklainių nedezinfekuoja, o juos dezinfekuoti privalu. Verdantis vanduo ar kaitinimas orkaitėje gali būti naudojamas kaip vienas iš dezinfekcijos būdų.

* Konservuojami produktai turi būti neužteršti, nepernokę, nuvalyti, pašalintos nevalgomos dalys.

* Jau paruoštus konservus, reiktų laikyti ne aukštesnėje kaip +10 laipsnių temperatūroje, o užšaldytus - ne aukštesnėje kaip -18 laipsnių temperatūroje ir būtinai sausoje vietoje.

* Laikui bėgant konservuotas maistas kinta, juose gali pradėti daugintis sveikatai pavojingi mikroorganizmai. Konservų, kurie yra su pelėsiu ar turi kitų gedimų požymių valgyti nepatartina. Nors, jei ir nugriebsite pelėsį keliais centimetrais žemiau, tai negarantuos, jog jį pašalinote visą, o produktas tapo saugus vartoti.

* Namų sąlygomis paruošti konservai turėtų būti suvartojami per vieną sezoną arba kaip įmanoma greičiau.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos