vaistai.lt

Patvirtino dar negirdėtą ir visiškai unikalią vakciną nuo COVID: pirmoji ir vienintelė tokia pasaulyje, nereikės jokių adatų (135/0) 

Patvirtino dar negirdėtą ir visiškai unikalią vakciną nuo COVID: pirmoji ir vienintelė tokia pasaulyje, nereikės jokių adatųKinija tapo pirmąja šalimi, patvirtinusia Tiandzine įsikūrusios „CanSino Biologics Inc.“ pagamintos vakcinos nuo Covid-19 „be adatų“ įkvepiamą versiją, o pirmadienio rytą Honkonge bendrovės akcijos pabrango net 14,5 proc.

Kinijos nacionalinė medicinos produktų administracija patvirtino „CanSino“ Ad5-nCoV vakciną, skirtą skubiai naudoti revakcinacijai, sekmadienį teigiama bendrovės pranešime Honkongo vertybinių popierių biržai.

Vakcina yra nauja „CanSino“ vienkartinio vaisto nuo Covid-19 versija, pirmoji pasaulyje, kuri 2020 m. kovo mėn. buvo išbandyta su žmonėmis ir kuri buvo naudojama Kinijoje, Meksikoje, Pakistane, Malaizijoje ir Vengrijoje po to, kai buvo išleista 2021 m. vasario mėn. Inhaliacinė versija gali stimuliuoti ląstelių imunitetą ir sukelti gleivinės imunitetą, kad padidintų apsaugą be injekcijos į raumenis, sakė „CanSino“.

Įmonės ieško būdų, kaip sukurti įkvepiamųjų vakcinų versijas, kurios stimuliuotų antikūnus nosies ir kvėpavimo takų audiniuose, kad apsaugotų nuo koronaviruso. Joms nereikia adatų ir gali būti vartojamos savarankiškai, todėl tampa labiau patrauklios žmonėms, kurie nesiryžta skiepytis, ir gali sumažinti spaudimą sveikatos priežiūros ištekliams.

Nustatyta, kad pradinė vienkartinė „CanSino“ vakcina užkerta kelią Covid-19 simptomams ir 91 proc. veiksminga prieš sunkią ligą, tačiau ji atsilieka nuo „Sinovac Biotech“ Ltd. ir valstybinės „Sinopharm Group Co“ vakcinų, naudojamų už Kinijos ribų. Šios dvi bendrovės sudaro didžiąją dalį iš 770 milijonų dozių, kurias Kinija išsiuntė likusiam pasauliui.

Vakcina, kurioje naudojamas modifikuotas peršalimą sukeliantis virusas, siekiant parengti imuninę sistemą koronavirusui, yra panaši į „AstraZeneca Plc“ ir „Johnson & Johnson“ įmonių sukurtas vakcinas.

Parengta pagal:
Yahoo News

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos