vaistai.lt

Kas atsitiks, jei suaugęs žmogus valgys daug medaus? (1042/0) 

Kas atsitiks, jei suaugęs žmogus valgys daug medaus?Medus yra itin maistingas ir jame yra daugiau nei 180 maistinių medžiagų, tokių kaip cukrus, baltymai, amino rūgštys, mineralai, vitaminai, aktyvūs fermentai ir pan., sako Liucija Garsija, dirbusi ligoninėse.

Kasdien valgant medų, galima papildyti organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis, skatinti medžiagų apykaitą, sustiprinti imunitetą ir atsparumą, išvengti įvairių ligų rizikos.

Bet jūs negalite valgyti daug medaus, tiesiog suvalgykite 1–2 šaukštus jo per dieną.

Pagrindinės medaus sudedamosios dalys yra gliukozė ir fruktozė. 100 gramų yra apie 35 gramai gliukozės, 40 gramų fruktozės ir 2 gramai sacharozės.

Gliukozė ir fruktozė yra monosacharidai, kuriuos organizmas gali pasisavinti tiesiogiai, nesuvirškinus. Jei valgysite per daug medaus, cukraus perteklius pavirs riebalais, o tai padidins nutukimo riziką.

Medaus glikemijos indeksas yra 58. Nors medus turi mažesnį šį indeksą nei cukrus, medus vis tiek yra aukšto glikemijos indekso maistas. Valgant jo per daug gali lengvai padidėti kraujyje cukraus kiekis.

Parengta pagal:
Quara

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos