vaistai.lt

Sergamumo tuberkulioze ir kitomis užkrečiamosiomis ligomis aktualijos pristatytos Kauno apskrities medikams (151/0) 

Sergamumo tuberkulioze ir kitomis užkrečiamosiomis ligomis aktualijos pristatytos Kauno apskrities medikamsNacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – NVSC) Kauno departamentas spalio 11 d. organizavo nuotolinį pasitarimą-viešąją konsultaciją, kurios tikslas buvo pasidalinti aktualijomis apie tuberkulioze sergančių asmenų išaiškinimą bei atvejo valdymą Kauno apskrityje, aptarti COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) (toliau - COVID-19 ligos) imunoprofilaktikos naujienas bei pristatyti sezoninio gripo vakcinacijos aspektus. Renginys buvo skirtas gydytojams, gydytojams rezidentams, slaugytojams ir kitiems atsakingiems asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistams bei sulaukė 129 dalyvių dėmesio.

Pranešimų apie tuberkuliozę Kauno apskrityje 2021 m.  gauta  3,7 karto mažiau nei buvo gaunama iki COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) pandemijos. Renginio metu pateikta išsami  sergamumo tuberkulioze Kauno apskrityje analizė. 2021 m. lyginant su 2020 m. ir 2019 m. pranešimų apie tuberkuliozės atvejus gauta mažiau.  2021 m. buvo gauti 47 pranešimai apie asmenis, užsikrėtusius kvėpavimo organų ir kitomis tuberkuliozės formomis, ir tai yra  3,7 karto mažiau nei 2019 m. (175 pranešimai). Didžiausias pokytis užfiksuotas kvėpavimo organų tuberkuliozės, kuri patvirtinta bakteriologiškai ir histologiškai, miliarinės tuberkuliozės grupėje. Pranešimų apie susirgimus šiomis tuberkuliozės formomis gauta beveik  3,9 karto mažiau  nei 2019 m.

Pasaulio  sveikatos organizacija (PSO) atkreipia dėmesį, kad  COVID-19 ligos pandemijos kontekste yra kyla  grėsmė pažangai kovojant su tuberkulioze ir siekiant užtikrinti lygias galimybes gauti profilaktines ir sveikatos priežiūros paslaugas. Todėl stabilizavusis sergamumo COVID-19 situacijai  ir vis greičiau grįžtant į įprastinę veiklą turėtume nepamiršti ir didesnį dėmesį skirti tuberkuliozės prevencijai. Renginio metu asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai paraginti  daugiau dėmesio skirti rizikos grupių asmenų tyrimams dėl tuberkuliozės.  


Renginio dalyvių pranešimai:

1. Tuberkulioze sergančių asmenų išaiškinimo ir atvejo valdymo aktualijos

2. COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) imunoprofilaktika, naujos adaptuotos vakcinos

3. Skiepijimo sezoninio gripo vakcina aktualijos - sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų apimčių analizė Kauno apskrityje

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos