vaistai.lt

„Pfizer“ planuoja 4 kartus padidinti COVID vakcinos kainą (520/0) 

„Pfizer“ planuoja 4 kartus padidinti COVID vakcinos kainą„Pfizer“ tikisi padidinti JAV COVID vakcinos kainą iki 110–130 USD už vieną dozę.

„Pfizer Inc.“ tikisi maždaug keturis kartus padidinti savo COVID-19 vakcinos kainą iki maždaug 110–130 USD už dozę, kai baigsis dabartinė Jungtinių Valstijų vyriausybės pirkimo programa, ketvirtadienį sakė „Pfizer“ vadovė Angela Lukin.

A. Lukin tikisi, jog vakcina, kurią šiuo metu vyriausybė teikia nemokamai, bus nemokamai prieinama žmonėms, turintiems privatų arba valstybės apmokamą sveikatos draudimą.

„Reuters“ anksčiau pranešė, kad Volstrytas tikėjosi tokio kainų šuolio dėl silpnos COVID vakcinų paklausos, o tai reiškia, kad vakcinų gamintojai turės pakelti kainas, norėdami prognozuotų pajamų 2023 m. ir vėlesniais metais.

Šiuo metu JAV vyriausybė moka apie 30 USD už vieną dozę „Pfizer“ ir Vokietijos partneriui „BioNTech SE“. Tikimasi, kad 2023 m., pasibaigus JAV visuomenės sveikatos ekstremaliajai situacijai, rinka pereis prie privataus draudimo.

„Esame įsitikinę, kad COVID-19 vakcinos kaina JAV atspindi bendrą jos ekonominį efektyvumą ir užtikrina, jog kaina nebus pacientams kliūtis ją gauti“, – sakė A. Lukin.

Kol kas neaišku, kokią prieigą prie vakcinos turės sveikatos draudimo neturintys žmonės.

„Pfizer“ tikisi, kad COVID-19 rinka bus maždaug tokia pati kaip suaugusiųjų skiepų nuo gripo kasmetinė rinka, tačiau, remiantis iki šiol panaudotais  skiepais, pediatrinė rinka išsilaikys ilgiau.

Kol kas atnaujintų COVID-19 vakcinų, skirtų tiek prieš pradinę koronaviruso padermę, tiek prieš „Omicron” potipį, naudojimas JAV atsiliko nuo praėjusių metų rodiklio, nepaisant to, kad injekcijas galėjo gauti daugiau žmonių.

Per pirmąsias šešias naujų vakcinų išleidimo savaites maždaug 14,8 milijonų žmonių JAV buvo sušvirkšta sustiprinančioji dozė. 2021 metais per pirmąsias šešias revakcinacijos savaites daugiau nei 22 milijonai žmonių gavo trečiąjį skiepą, nors tuo metu buvo skiepijami tik vyresnio amžiaus ir susilpnėjusio imuniteto gyventojai.

A. Lukin nesitiki, kad vakcinų pirkimas bus perduotas privačiam sektoriui iki 2023 m. pirmojo ketvirčio. Šis žingsnis priklauso nuo vyriausybės sutartyje numatyto skiepų kiekio išeikvojimo.

Parengta pagal:
Reuters

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos