vaistai.lt

Nuo šiol apie viso paros raciono pakaitalus svoriui kontroliuoti bus privalu pranešti VMVT (454/0) 

Vilkaviškio rajono savivaldybės vandenvietėje rastas padidėjęs arseno kiekisValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo šių metų spalio 27 d. įmonės privalės pranešti (notifikuoti) VMVT apie Lietuvos rinkai tiekiamus viso paros raciono pakaitalus svoriui kontroliuoti (specialios paskirties maisto produktai) ir jie turės būti įtraukti į notifikuotų Specialios paskirties maisto produktų sąrašą, kuris yra skelbiamas viešai VMVT interneto tinklalapyje.

Rinkai tiekiami viso paros raciono pakaitalai svoriui kontroliuoti turės atitikti sudėties ir ženklinimo reikalavimus, nurodytus Reglamente (ES) Nr. 2017/1798. Dokumentas buvo priimtas dar prieš  penkerius metus, tačiau tam, kad maisto tvarkymo subjektai galėtų prisitaikyti prie naujųjų reikalavimų ir turėtų pakankamai laiko pasiruošti jo įgyvendinimui, reglamento taikymas buvo atidėtas iki šių metų spalio pabaigos. Taigi, vartotojai, žinodami tikslų viso paros raciono pakaitalo svoriui kontroliuoti pavadinimą, gamintoją ar platintoją, galės pasitikrinti, ar produktas yra įtrauktas į Specialios paskirties maisto produktų sąrašą. Lietuvoje nenotifikuotus tokius maisto produktus nuo šiol parduoti  bus draudžiama.

Viso paros raciono pakaitalai svoriui kontroliuoti yra maisto produktai, sukurti specialiai sumažinto energijos kiekio dietoms svoriui mažinti, kurie, jei yra vartojami pagal gamintojo nurodymus, pakeičia visą paros racioną. Pažymėtina, kad šie produktai yra skirti vartoti sveikiems antsvorio turintiems arba nutukusiems suaugusiems asmenims, kurie ketina sumažinti kūno svorį. Nėščios bei žindančios moterys, paaugliai ar asmenys, sergantys tam tikromis ligomis, pvz., diabetu, podagra, skydliaukės ligomis, inkstų ligomis, kepenų ligomis, širdies ir kraujagyslių ligomis, tulžies akmenimis ar kitomis ligomis, neturėtų vartoti viso paros raciono pakaitalų svoriui kontroliuoti nepasitarę su sveikatos priežiūros specialistu.

Daugiau informacijos apie specialios paskirties maisto produktus galima rasti VMVT interneto tinklalapyje.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos