vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministerijoje lankėsi Jungtinių Tautų narkotikų kontrolės politikos komisijos nariai (293/0) 

Sveikatos apsaugos ministerijoje lankėsi Jungtinių Tautų narkotikų kontrolės politikos komisijos nariaiSveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) lapkričio 3 d., ketvirtadienį, lankėsi Jungtinių Tautų (JT) Rytų ir Centrinės Europos ir Centrinės Azijos narkotikų politikos komisijos (ECECACD) nariai. Delegacija susitiko su ministerijos atstovais ir aptarė Komisijos veiklą bei pasaulines narkotikų politikos įgyvendinimo gerąsias praktikas ir iššūkius.

ECECACD buvo įkurta 2021 m. įvairių pasaulinių organizacijų ir politinių lyderių kaip institucija, kuri regione suaktyvintų diskusijas apie humanišką, veiksmingą ir tvarią narkotikų vartojimo prevencijos ir kontrolės politiką.

Komisijos delegaciją sudarė jos pirmininkas Aleksanderis Kwasniewskis, buvęs Lenkijos prezidentas, Vytenis Andriukaitis, buvęs Europos Komisijos narys, Pasaulio sveikatos organizacijos specialusis pasiuntinys Europai, Pavelas Bemas, buvęs Prahos meras, prof. Michelis Kazatchkine, buvęs Pasaulio kovos su AIDS fondo vadovas, Andris Piebals, buvęs Europos Komisijos narys, Volodymyras Tymoshenko, Nacionalinio Ukrainos gynybos universiteto profesorius.

Susitikimo metu Komisijos nariai pristatė pasaulines praktikas ir savo, kaip politikos formuotojų, patirtį narkotikų politikos srityje. Jie taip pat gilinosi į Lietuvos kontekstą ir patirtį. Kartu su ministerijos atstovais buvo diskutuojama apie dabartinio požiūrio į narkotikų vartojimą poveikį visuomenės sveikatai ir žmogaus teisėms.

Komisijos nariams buvo pristatyti ir Lietuvos pasiekimai žemo slenksčio paslaugų teikimo srityje: Priklausomybės ligų gydymo ir žalos mažinimo priemonių prieinamumo ir kokybės gerinimo veiksmų plane numatytų priemonių turinys ir įgyvendinimas. Detaliai aptarta Respublikinio priklausomybės ligų centro nuo šių metų vykdoma metodinio vadovavimo veikla, užtikrinanti specialistų kvalifikacijos kėlimą, konsultavimą, žemo slenksčio paslaugų kokybės stebėseną. Diskutuoti žemo slenksčio paslaugų reglamentavimo ir finansavimo aspektai, jų tobulinimo galimybės.

SAM susitikime atstovavo sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas, sveikatos apsaugos ministro patarėja Simona Bieliūnė, SAM Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas Ignas Rubikas, Respublikinio priklausomybės ligų centro direktorius Emilis Subata.

Tai pirmasis Komisijos vizitas Lietuvoje. Vizito mūsų šalyje metu Komisija planuoja susitikti ir su kitomis valdžios institucijomis bei nevyriausybinėmis organizacijomis.              

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos