vaistai.lt

Lietuvoje padaugėjo sergančiųjų gripu: dar nevėlu skiepytis (159/0) 

Lietuvoje padaugėjo sergančiųjų gripu: dar nevėlu skiepytisNacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje per savaitę padidėjo bendras sergamumo gripu, ūminėmis kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis. Praėjusią savaitę (45-ąją metų savaitę) bendras sergamumo šiomis ligomis rodiklis siekė 672,4 atvejo 100 tūkst., ankstesniąją savaitę (44-ąją savaitę) jis buvo mažesnis – 500,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Lyginant 44-osios ir 45-osios šių metų savaitės duomenis, matyti, kad susirgimų gripu ir ŪVKTI skaičius padidėjo, o COVID-19 liga – sumažėjo.

NVSC duomenimis, mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis lapkričio 7–13 d. užregistruotas Telšių apskrityje, o didžiausias – Kauno apskrityje.

Sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga duomenys apskrityse

Sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga duomenys apskrityse 

Praėjusią savaitę (lapkričio 7–13 d.) į ligoninę dėl gripo buvo paguldytas 1 žmogus, ankstesniąją savaitę (spalio 31 d.– lapkričio 6 d.) – 3 asmenys. 

Primename, kad Lietuvos apskričių ir kiekvieno jų rajono sergamumo rodiklius galima rasti ČIA


Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2019 m.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2019 m.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 44-ą metų savaitę iš 37 252 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 934 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 74 proc.,  B tipo – 26 proc.).


Europos savaitiniai duomenys  apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2022–2023 m. sezonu

Europos savaitiniai duomenys  apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2022–2023 m. sezonu

Informacija pasiekiama adresu https://flunewseurope.org/VirusCharacteristics


Skiepijami nemokamai

NVSC specialistai primena, kad nuo gripo rekomenduojama pasiskiepyti visiems, tačiau labiausiai tiems asmenims, kurie priklauso rizikos grupėms: 65 m. ir vyresniems asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantiems lėtinėmis ligomis, žmonėms su nusilpusiu imunitetu, taip pat medikams ir nėščiosioms.

Šiemet šalies gydymo įstaigos gavo daugiau nei 202 tūkst. gripo vakcinos dozių, skirtų rizikos grupių asmenų skiepijimui. Nemokamai sezoninio gripo vakcina šį gripo sezoną (rugsėjo-spalio mėn.) Lietuvoje pasiskiepijo 126 604 rizikos grupėms priklausantys asmenys, iš jų beveik 69 proc. (87 067) sudarė 65 m. ir vyresni šalies gyventojai, 20,8 proc. (26 408) – asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, 7,7 proc. (9 815) – sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, 2,1 proc. (2 781) – asmenys, gyvenantys socialinės globos bei slaugos įstaigose ir 0,4 proc. (533) – nėščiosios.


Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos