vaistai.lt

Lietuvos patirtis pristatyta Vandens ir sveikatos protokolo pasitarime Ženevoje (166/0) 

Lietuvos patirtis pristatyta Vandens ir sveikatos protokolo pasitarime ŽenevojeNacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai kartu su Sveikatos apsaugos ministerijos bei Higienos instituto atstovais lapkričio mėn. 16–18 d. Ženevoje dalyvavo Jungtinių Tautų Europos ekonominės komisijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro 1992 m. Tarpvalstybinių vandentakių ir tarptautinių ežerų apsaugos ir naudojimo konvencijos Vandens ir sveikatos protokolo Šalių 6-ajame pasitarime.

Aukšto lygio sesijoje buvo vertinama pažanga ir apžvelgti konkretūs šalių atsako į pandemijos ir galimų būsimų pandemijų padarinius veiksmai, siekiant užtikrinti vandens, sanitarijos, higienos ir sveikatos prieinamumą visiems. Taip pat buvo skatinamas atviras dialogas apie tai, kaip spręsti klimato kaitos keliamas spragas ir iššūkius visos Europos regione.

NVSC atstovė, Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja I. Skridailienė, pristatė, kokių konkrečių sanitarijos ir higienos priemonių buvo imtasi Lietuvoje COVID-19 pandemijos kontekste, kad būtų užtikrintas vandens priežiūros valdymas mokyklose ir sveikatos priežiūros įstaigose.  

Tarpvalstybinių vandentakių ir tarptautinių ežerų apsaugos ir naudojimo konvencijos Vandens ir sveikatos protokolas – tai tarpvalstybinė sutartis, kurios pagrindinis tikslas yra apsaugoti žmonių sveikatą ir gerovę. Lietuvos Respublikos Seimas šį protokolą ratifikavo 2003 m. gruodžio 2 d.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos