vaistai.lt

Ministras A. Dulkys su verslo atstovais aptarė sveikatos apsaugos aktualijas (159/0) 

Ministras A. Dulkys su verslo atstovais aptarė sveikatos apsaugos aktualijasSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį susitiko su Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovais. Susitikimo metu buvo aptarti aktualūs sveikatos apsaugos ir verslo klausimai. Susitikimo dalyviai sutarė, kad reikia siekti glaudesnio socialinio dialogo, ieškant sprendimų aktualiais valstybei, visuomenei ir verslui svarbiais klausimais.

Svečius priėmė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė, viceministras Aurimas Pečkauskas, ministro patarėjai Eglė Butkevičienė ir Tomas Bagdonas. Susitikime dalyvavo LVK prezidentas Andrius Romanovskis, generalinė direktorė Ineta Rizgelė, viceprezidentė Dovilė Burgienė, viceprezidentė, Lietuvos vaistinių asociacijos prezidentė, Kristina Nemaniūtė-Gagė, LVK Tarybos narys, Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos prezidentas Laimutis Paškevičius.

„Sveikatos apsaugos sistema yra kompleksinė, viena didžiausių sričių pagal apimtis, o čia priimami sprendimai paliečia visą visuomenę. Buvo svarbu išgirsti verslo balsą, ieškančio platesnio socialinio dialogo ir teikiančio pasiūlymus, kokiu būdu tai būtų galima padaryti. Platesnio rato socialinių partnerių įtraukimas padeda priimti subalansuotus ir tvaresnius sprendimus“, – sako A. Dulkys.

LVK atstovai susitikime pasidalino, kad dažnai apie būsimas teisinio reglamentavimo naujoves ar pakeitimus sužino ne bendrose diskusijose, susitikimuose, o iš viešos informacijos, todėl prašo peržiūrėti socialinio dialogo procesą ir jį institucionalizuoti.

„Tiek privačios gydymo įstaigos, tiek vaistinės turi labai daug pasiūlymų, kurie padėtų spręsti šiuo metu pacientams ypač aktualius klausimus,  pavyzdžiui, eilės gydymo įstaigose, prevencinės programos, kompensuojamų vaistų kainų mažinimas, tačiau neturi jokios platformos šioms idėjoms pristatyti. Ministerijos atvirumas ir didesnis socialinių partnerių įtraukimas prisidėtų prie geresnės kokybės gydymo paslaugų plėtros, didesnio pacientų pasitenkinimo ir sveikesnės visuomenės“, – teigia LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

Susitikimo metu buvo aptartos ir kitos sveikatos apsaugos aktualijos. Tai Lietuvos Respublikos sveikatos draudimo įstatymo pakeitimai, kuriais Valstybinė ligonių kasa ir teritorinės kasos galėtų daryti didesnį poveikį sutarčių vykdymo užtikrinimui. LVK atstovai išsakė nuomonę, kad siūlomuose pakeitimuose nėra nustatyta aiškių kriterijų bei sąlygų, apibrėžiančių, kokias atvejais, kokios apimties ir kokio sunkumo poveikio priemonės galėtų būti taikomos. Viceministrė A. Bilotienė-Motiejūnienė paaiškino, kad poveikio priemonės numatomos ne gydymo įstaigų, o paslaugos lygiu, taip siekiant, kad būtų užtikrinta gydymo kokybė, o taip pat nebūtų teikiamos paslaugos, kurioms gydymo įstaigos ir specialistai neturi licencijų. Sutarta, kad reikia detalesnio reglamentavimo, apibrėžiant pažeidimus, taip užtikrinant ne tik pacientų, tačiau ir gydymo įstaigų teises.

Tarp kitų aptartų klausimų buvo skiepijimo vietų ir apimčių plėtimas, ypač vaistinėse. Taip pat dėmesio skirta higienos reikalavimams, susijusiems su patalpų apšvietimu.

Dalyviai sutarė, kad plėtojant socialinį dialogą, tokio formato susitikimai bus tęsiami ir ateityje.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos