vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys dalyvaus ES Sveikatos ministrų taryboje Briuselyje (130/0) 

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys dalyvaus ES Sveikatos ministrų taryboje BriuselyjeSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys gruodžio 8–9 dienomis dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Sveikatos ministrų taryboje, vykstančioje Briuselyje (Belgija). Ministras kartu su kolegomis iš Europos šalių svarstys aktualius klausimus, tokius kaip vakcinacija, vėžio prevencija, farmacijos reguliavimas.

Gruodžio 8 d. ES valstybių ministrai aptars socialinius klausimus, tokius kaip sąlygų darbo vietose gerinimas, darbuotojų apsauga nuo asbesto, lyčių lygybė. Taip pat įvairias rekomendacijas, susijusias su slauga, vaikų švietimu, neįgaliųjų ir ilgalaikių bedarbių integracija į darbo rinką.

Gruodžio 9 d. Taryboje bus svarstomos su sveikatos apsauga susijusios temos, tokios kaip Covid-19 vakcinų pirkimas ir išvadų dėl vakcinacijos, kaip efektyviausios priemonės prieš ligos plitimą, patvirtinimas. Ministrai priims sprendimą dėl atnaujintų vėžio patikrų rekomendacijų ES lygiu.

Susitikimo metu bus pristatytos Europos sveikatos duomenų erdvės bei Kraujo, ląstelių ir audinių reglamentų pažangos ataskaitos. Dalyviai bus supažindinti su farmacijos teisės aktų peržiūra, medicinos prietaisų reglamento įgyvendinimo eiga, derybų dėl naujos PSO pandemijų sutarties progresu, ES globalios sveikatos strategija.

A. Dulkys taip pat dalyvaus diskusijoje psichikos sveikatos tema.

ES sveikatos ministrų tarybos vyksta reguliariai, priklausomai nuo aktualijų. Paskutinė ministrų taryba vyko šių metų birželio 14 dieną Liuksemburge.

SAM Spaudos tarnyba


Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos