vaistai.lt

Klausiate-atsakome: ar saugu valgyti šokoladą, kuris yra pabalęs? (232/0) 

Klausiate-atsakome: ar saugu valgyti šokoladą, kuris yra pabalęs?VMVT specialistai atsako, jog vartoti šokoladą, kuris vietomis yra pabalęs nėra pavojinga. Šokoladas dėl jame esančio cukraus yra laikomas negreitai gendančiu produktu, o tokio pobūdžio pakitimai nėra susiję su sauga.

Pagamintame šokolade ar jo produktuose vyksta cukraus ir riebalų pakitimai, kurie gali atsirasti dėl aplinkos temperatūros pasikeitimo ar laikymo aplinkoje, kurioje yra per didelė santykinė drėgmė.

Dėl drėgmės iš šokolado išsiskyrę cukraus kristalai (pilkšvi) pasidengia paviršiuje plonu lipniu sluoksniu, kuris džiūstant, virsta cukraus kristalais (liečiant netirpsta).

Laikant per šiltoje ar šaltoje temperatūroje šokolade vyksta riebalų išsiskyrimas, t. y. šokolade esančio kakavos sviesto atsiskyrimas nuo kitų komponentų, todėl tam tikros sudedamosios dalys, jie „migruoja“ į šokolado gaminio paviršių ir tose vietose jis pakeičia spalvą.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos