vaistai.lt

6 priežastys, kodėl turėtumėte pradėti bėgioti (355/0) 

6 priežastys, kodėl turėtumėte pradėti bėgiotiBėgimas – tai labai naudinga treniruotė, turinti ne taip ir mažai privalumų. Kai orai yra palankūs, galima rinktis bėgiojimą lauke, o šaltomis, vėjuotomis ir darganotomis dienomis gali praversti bėgimo takelis, kuris yra vienas populiariausių namuose naudojamų treniruoklių. Jei dar svarstote apie galimybę pradėti bėgioti, galbūt jus motyvuos 6 svarbiausios priežastys, kodėl verta rinktis būtent šį mankštos tipą.


Širdies sveikatos palaikymas

Reguliarus bėgiojimas mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje ir padeda sumažinti širdies ligų riziką. Ilgainiui pagerėja organizmo gebėjimas pernešti deguonį, todėl atrodys, kad įvairi fizinė veikla reikalauja gerokai mažesnių pastangų.


Efektyvus riebalų deginimas

Niekam ne paslaptis, kad bėgiojimas padeda sulieknėti ir mažina įvairių ligų riziką, kurios dažnai yra diagnozuojamos nutukusiems žmonėms. Reguliarus bėgiojimas padeda sumažinti kūno riebalų kiekį.


Kova su stresu

Jei kasdien patiriate daug streso, sportas gali padėti su juo kovoti. Nors po darbo dienos dažniausiai nesinori užsiimti fizine veikla, tačiau naudinga žinoti, kad bėgiojimas gali pagerinti nuotaiką ir sumažinti įtampą.


Kaulų ir sąnarių stiprinimas

Nors kartais vengiama bėgioti, nes baiminamasi, kad ši veikla gali turėti neigiamą poveikį kaulams ir sąnariams, tačiau iš tiesų bėgimas gali padidinti kaulų tankį ir sumažinti osteoporozės riziką. Reguliarus judėjimas taip pat gali padėti išlaikyti sąnarių judrumą.


Psichinės sveikatos gerinimas

Po treniruotės žmonės gana dažnai jaučiasi tarsi pakylėti: taip nutinka dėl endorfinų išsiskyrimo ilgalaikės intensyvios veiklos metu. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad po treniruotės bėgikų kraujyje padidėja anandamido lygis, todėl žmonės jaučiasi atsipalaidavę ir puikiai nusiteikę.


Geresnė žarnyno veikla

Reguliarus bėgiojimas gerina žarnyno peristaltiką: manoma, kad tą lemia padidėjęs skrandžio rūgštingumas, pagerėjusi kraujotaka ir geresnis raumenų tonusas.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos