vaistai.lt

NVSC aptarti pandemijų modeliavimo klausimai (145/0) 

NVSC aptarti pandemijų modeliavimo klausimai2023 m. sausio 27 d. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai kartu su kolegomis iš Londono Brunelio universiteto, Jungtinė Karalystė, organizavo ES inovacinių veiksmų projekto STAMINA „Pažangių sprendimų valdant ir prognozuojant pandemines krizes Europoje ir už jos ribų kūrimas ir taikymas“ (STAMINA – Demonstration of intelligent decision support for pandemic crisis prediction and management within and across European borders) (Projektas) metu kuriamų kompiuterizuotų pandemijų prognozavimo, identifikavimo ir valdymo įrankių (Įrankių) pristatymo seminarą. Renginyje dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos, Ekstremalių sveikatai situacijų centro, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuro bei ligoninių atstovai.

Dalyviai buvo supažindinti su Londono Brunelio universiteto specialistų sukurtais įrankiais bei turėjo galimybę su jų kūrėjais aptarti duomenis, reikalingus Įrankių veikimui, jų panaudojimo bei rezultatų interpretavimo galimybes, panaudojimą kasdieniniame darbe. Detaliai buvo pristatyti 2 Įrankiai:

* FACS, skirtas imituoti gripo ir COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimą vietiniu ar regioniniu lygiu;

* CHARM, skirtas ligoninių palatų lovų perskirstymui ir planavimui.


Pirminiais vertinimais, seminaro dalyviai nurodė, kad pristatytų Įrankių panaudojimas galėtų palengvinti užkrečiamųjų ligų atvejų valdymą vietiniu ir / ar teritoriniu lygiu bei pateiktų sprendimų priėmėjams mokslu pagrįstus duomenis dėl galimų užkrečiamųjų ligų atvejų išplitimo ir valdymo.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos