vaistai.lt

A. Dulkys su Japonijos ambasadoriumi aptarė bendradarbiavimą sveikatos srityje (113/0) 

A. Dulkys su Japonijos ambasadoriumi aptarė bendradarbiavimą sveikatos srityjeSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienį susitiko su Japonijos ambasadoriumi Tetsu Ozaki bei aptarė bendradarbiavimo galimybes gyvybės mokslų ir medicinos srityje.

„Labai svarbu, kad mokslo ir technologijų, mokslinių tyrimų ir inovacijų bei gyvybės mokslų sritys būtų vienos iš tų, kuriose abi šalys turėtų galimybę gilinti mokslinį ir technologinį bendradarbiavimą, dalydamosi žiniomis ir patirtimi. Esame pasirengę visokeriopai plėsti bendradarbiavimą su Japonija sveikatos priežiūros srityje ir sukurti pagrindą keistis patirtimi ir žiniomis“, – akcentavo A. Dulkys.

Ministras atkreipė dėmesį, kad bendradarbiavimas vyksta ne tik tarp ministerijos ir AMED (Japonijos medicinos tyrimų ir plėtros agentūros), bet ir tarp universitetų bei sveikatos priežiūros įstaigų, o tai jau duoda rezultatų: „Vykdomi du bendri projektai onkologijos srityje, ir esu įsitikinęs, kad, juos įgyvendinant, šis bendradarbiavimas dar labiau sustiprės ir atvers naujų kelių“.

Tiek ambasadorius, tiek ministras sutarė, kad, sprendžiant pasaulines sveikatos problemas, turi nelikti geografinio vakuumo, susidariusio, palikus tam tikrus regionus nuošalyje, bei būtina remti Taivano dalyvavimą Pasaulio sveikatos asamblėjoje stebėtojo teisėmis.

Taip pat susitikimo metu prisimintas praėjusiais metais, minint dvišalių diplomatinių santykių ir draugystės šimtmetį, Tokijuje Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės ir Japonijos Ministro Pirmininko Fumio Kishidos paskelbtas „Bendras Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Japonijos Vyriausybės pareiškimas dėl strateginės partnerystės“.

Sveikatos apsaugos ministerija su kolegomis iš Japonijos bendradarbiauja nuo 2017 metų.

SAM Komunikacijos skyrius 

Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos