vaistai.lt

Nuo šiol „Affidea Lietuva“ bei Santaros klinikų medikai galės dalintis diagnostinių tyrimų vaizdais (269/0) 

Nuo šiol „Affidea Lietuva“ bei Santaros klinikų medikai galės dalintis diagnostinių tyrimų vaizdaisMedicinos centras „Affidea Lietuva“ kartu su Santaros klinikomis įvykdė bendrą IT projektą, kuris suteiks Santaros klinikų medikams prieigą prie pacientų radiologinių tyrimų duomenų, tarp kurių magnetinio rezonanso ir kompiuterinio tomografo vaizdai. Sukurta jungtis gydytojams leis lengviau, patogiau ir greičiau pasiekti reikiamus duomenis, o pacientams nebereikės rūpintis tyrimo vaizdų įrašais, jų saugojimu.  

Iki šiol pacientams atliktų diagnostinių tyrimų vaizdus galėdavo matyti tik toje pačioje klinikoje dirbantys gydytojai, tad įstaigų vadovai įsitikinę, kad ši nauja jungtis sutaupys ne tik laiko bei lėšų, tačiau ir pagerins paciento patirtį gydymo įstaigoje bei optimizuos gydytojų darbą. 

„Greitesnis priėjimas prie duomenų yra labai svarbus gydančiam gydytojui – jungtis leis medikui čia ir dabar matyti reikalingų tyrimų vaizdus. Taip greičiau ir efektyviau bus priimami sprendimai dėl tolimesnio paciento gydymo“, – teigia „Affidea Lietuva“ direktorius Vitalijus Orlovas. 

Santaros klinikų generalinio direktoriaus profesoriaus Felikso Jankevičiaus manymu, toks viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimas yra efektyvus bei racionalus resursų ir laiko panaudojimas, nes pagreitina apsikeitimą medicininiais pacientų duomenimis.

„Pacientams nereikia vaikščioti iš vienos įstaigos į kitą, medikai gali žaibiškai peržiūrėti vaizdus, o juos išnagrinėję, imtis tinkamiausios gydymo taktikos ir strategijos. Tai tiesiogiai prisideda prie geresnių gydymo rezultatų ir, be abejo, mažina eiles pas gydytojus“, – dviejų įstaigų bendro darbo privalumais dalinasi prof. F. Jankevičius.


Prieigą turės tik gydytojai

Sistema skirta išskirtinai tik diagnostinių tyrimų vaizdų dalinimuisi tarp „Affidea Lietuva“ ir Santaros klinikų. 

Gydymo įstaigų vadovai užtikrina, kad gyventojų duomenys bus tvarkomi saugiai ir pagal visus įstatymuose numatytus reikalavimus. 

„Tyrimų vaizdai perduodami maksimaliai užtikrinant naudojamų kanalų saugumą, taip pat pacientai duoda išankstinį sutikimą dėl duomenų perdavimo, todėl jie galės būti visiškai ramūs dėl savo duomenų apsaugos”, – teigia V. Orlovas. 

Naujoji jungtis yra skirta tik gydytojams. Pacientai prieigos prie keliamų tyrimų neturės. 


Tęstinis medicinos įstaigų bendradarbiavimas

Naujasis jungties projektas – tai tęstinis Santaros klinikų ir „Affidea Lietuva“ bendradarbiavimo pavyzdys. Prieš penkerius metus „Affidea“ investavo į radiologinės diagnostikos centro atidarymą Nacionaliniame vėžio institute ir įrangą, kuri užtikrino kokybiškesnius magnetinio rezonanso tyrimus. Tai buvo pirmasis Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse privataus investuotojo tokio galingumo aparatas, skirtas pažangiai onkologinių ligų diagnostikai.

Prieš metus laiko Santaros klinikų Nacionalinio vėžio instituto ir medicinos centro „Affidea Lietuva“ komandos įgyvendino naują bendrą projektą, kurio rezultatas – prostatos magnetinio rezonanso tyrimų kompetencijos centro atsiradimas Lietuvoje. ž

„Affidea Lietuva“ direktorius V. Orlovas įsitikinęs, kad viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimas gali užtikrinti labiau prieinamas ir dar kokybiškesnes paslaugas pacientams. 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos