vaistai.lt

Europos vaistų agentūra: kaip užkirsti kelią antibiotikų trūkumui? (203/0) 

Europos vaistų agentūra: kaip užkirsti kelią antibiotikų trūkumui?Europos vaistų agentūra (EVA) paskelbė rekomendacijas pramonei dėl gerosios praktikos, kuri užtikrintų žmonėms skirtų vaistų tiekimo tęstinumą bei padėtų suvaldyti vaistų tiekimo sutrikimus.

Vienų ar kitų vaistų trūkumas yra pasaulinė sveikatos problema ir vis labiau paliečia Europos šalis. Vaistų trūkumas gali lemti jų išdavimo ribojimus pacientams, taip pat gydymo atidėjimą, o tai turi didelį poveikį žmonių sveikatai. Be to, pacientams gali tekti vartoti mažiau veiksmingus vaistus, tad gali kilti didesnė gydymo klaidų rizika. Europos Sąjungoje (ES) registruotų vaistų prieinamumo užtikrinimas yra pagrindinis EVA ir Europos vaistų agentūrų tinklo prioritetas.

Rekomendacijose aprašomos vaistų tiekimo grandinės dalyvių atsakomybė bei vaidmuo, mažinant jų trūkumus. Dokumente pateikiama dešimt rekomendacijų vaistų registruotojams, didmeninio platinimo įmonėms ir gamintojams. Rekomendacijose akcentuojama:

• kuo anksčiau informuoti nacionalines kompetentingas institucijas apie tikėtinus arba esamus vaistų tiekimo sutrikimus bei teikti išsamią informaciją, kad būtų galima geriau numatyti galimą poveikį ir įgyvendinti prevencines priemones;

• parengti išsamius vaistų trūkumo prevencijos bei tiekimo sutrikimų sukeltų pasekmių valdymo planus;

• optimizuoti farmacijos kokybės sistemas bei didinti sudėtingų tarptautinių vaistų tiekimo grandinių atsparumą;

• laiku bendradarbiauti su kitais vaistų tiekimo grandinės dalyviais;

• siekiant patenkinti pacientų poreikius, sąžiningai paskirstyti vaistų atsargas.


Daugiau informacijos ir pačias rekomendacijas rasite paspaudę čia

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos