vaistai.lt

Klausiate – atsakome: atšilusius ledus užšaldžiau. Ar saugu tokius ledus vartoti? (321/0) 

Klausiate – atsakome: atšilusius ledus užšaldžiau. Ar saugu tokius ledus vartoti?Ledai – tai maisto produktas, kuris turi būti laikomas žemoje temperatūroje. Kuo žemesnėje temperatūroje laikomi valgomieji ledai, tuo ilgiau juos galima išlaikyti kokybiškus. Renkantis ledus svarbiausiai atkreipti dėmesį, kad jie nebūtu deformuoti, jog ledų masė nebūtu sukritusi bei nesimatytų aiškių pakartotinio užšaldymo požymių – šerkšnu pasidengusi pakuotė ir ledų paviršius bei valgant neturėtų būti jaučiami maži ledo kristaliukai.

Šiurkšti ledo tekstūra yra gana dažnas defektas, kurio metu produkte jaučiami ledo kristalai. Tam įtaką gali turėti kelios priežastys: homogenizavimas, bet dažniausiai temperatūros svyravimai laikant ar transportuojant, kitaip tariant, kai ledai atšyla ir vėl užšąlą. Netinkamomis sąlygomis laikyti ledai yra nesaugūs ir  negali būti vartojami. 

Nerekomenduojama valgyti jau kartą atšilusių ir vėl užšaldytų ledų.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos