vaistai.lt

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro bei Europos vaistų agentūros informacija dėl vakcinų nuo COVID-19 ligos (210/0) 

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro bei Europos vaistų agentūros informacija dėl vakcinų nuo COVID-19 ligosEuropos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) ir Europos vaistų agentūra (EVA) paskelbė bendrą pareiškimą apie adaptuotas vakcinas nuo COVID-19 ligos ir kaip šios turėtų būti vartojamos 2023 metų rudenį, prieš prasidedant šaltajam sezonui.

Šiuo metu visos registruotos vakcinos ir toliau veiksmingai užkerta kelią hospitalizacijai, apsaugo nuo sunkių ligos formų bei mirties užsikrėtus SARS-CoV-2 virusu. Tačiau apsauga nuo viruso laikui bėgant silpnėja, nes atsiranda naujų viruso atmainų.

Atsižvelgdama į neseniai įvykusių tarptautinių reguliavimo institucijų ir Pasaulio sveikatos organizacijos susitikimų rezultatus, EVA rekomenduoja atnaujinti vakcinų sudėtį, kad jos būtų skirtos XBB padermėms (Omikron viruso potipiui), kurios tapo dominuojančiomis Europoje ir kitose pasaulio dalyse.

Daugiau aktualios informacijos žr. čia.

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos